eur:
394.09
usd:
365.69
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Védőfelszerelést viselő ápolók a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Ismét száz fölött a magyar áldozatok száma

Egyszerre lépett 400 ezer fölé a hazai fertőzöttek és a beoltottak száma.

A friss adatok szerint 2995 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 400 111-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Egymás után harmadik napja jár 3 ezer körül az új fertőzöttek száma.

Elhunyt 107 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 252-re emelkedett.

Az elhunytak száma harmadik napja van száz fölött.

A gyógyultak száma jelenleg 304 680, az aktív fertőzöttek száma egy nap alatt 897-tel, 81 179-re emelkedett.

4147 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, itt is nagy a növekedés, 123. Közülük 351-en vannak lélegeztetőgépen, eggyel kevesebben, mint a legutóbbi adatközléskor.

Eddig 427 309 ember kapott oltást, egy nap alatt 35 488-an. Közülük 172 739-en már a második oltását is megkapta, 20 307-et oltottak be egy nap alatt.

A kormányzati tájékoztató oldal szerint jelenleg is zajlik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig a 60 év alatti krónikus betegek oltását végzik (AstraZeneca-vakcinával). Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Zöld utat kapott a hatóságoktól a kínai Sinopharm-vakcina is, így hamarosan azzal is kezdődhet az oltás. Elindult az újraindításról szóló online nemzeti konzultáció is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×