eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Körkép: fontos utak épülnek szerte az országban az idén

Útfejlesztések sora kezdődhet el, folytatódhat vagy fejeződhet be az idén az M100-astől az M4-esen át az M30-asig. Utóbbival újabb autópálya éri el az országhatárt.

Lendületet vehetnek a közlekedésfejlesztési projektek 2021-ben, így a gyorsforgalmi úthálózat mellett a vidéki térségek infrastrukturális kapcsolatai is érdemben javulhatnak. Infrastrukturális fejlesztések sora indulhat el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. és a Magyar Közút beruházásában még az idén – írja összeállításában a Világgazdaság. A lap úgy tudja, az idén összesen 200 milliárd forintot tervez elkölteni a kormány a vidéki alsórendű úthálózat korszerűsítésére.

A legnagyobb volumenű beruházás a Via Carpatia közlekedési folyosó teljes magyarországi kiépülése:

várhatóan augusztusban éri el a szlovák határt az M30-as autópálya azzal, hogy elkészül a Miskolc és Tornyosnémeti közötti része, ez három szakaszban 39,9, 75,3 és 63,9 milliárd forintos beruházás.

Tovább bővül az M4-es autóút az Abony és Törökszentmiklós közötti résszel két szakaszban 67,8 és 57,4 milliárd forintból, az M44-es pedig Tiszakürt és Lakitelek között 51,3 milliárdért.

Jelenleg érvényes vállalkozói szerződéssel rendelkezik az M6-os autópálya még hiányzó, Bóly és Ivándárda közötti, országhatárig érő szakasza – írja a vg.hu. A Kalocsa és Paks közötti Duna-híd és a hozzá kapcsolódó úthálózat esetében pedig a munkaterület átadása is megtörtént. A vidéki infrastrukturális fejlesztések keretében a jászberényi elkerülő szakasz harmadik üteme mellett a 471-es főút és a 37-es út Szerencs és Miskolc közötti négynyomúsítása szintén már megkezdődött.

Mint arról korábban beszámoltunk, Esztergomot is nagy fejlesztés érinti, az M100-as az M0-s nyugati szakaszának alternatívája lehet, ennek kiviteli engedélye megvan, már az idén indulhat a kivitelezése.

A 67-es út látrányi elkerülője közbeszerzés alatt áll, az M76-os autóút Zalaegerszeg–Körmend közötti kétszer két sávos szakasza szeptemberre készülhet el.

Főleg a Mátrába tartóknak meg persze a helyieknek jó hír, hogy tervezik Gyöngyös nyugati és északi elkerülőjét, Kalocsa térségében is több fejlesztés kezdődhet hamarosan.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×