eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A szélviharban letört, egy autó szélvédőjébe fúródott faágak Budapesten a Kisfaludy utcában 2021. február 11-én. A viharos szél, illetve hófúvás miatt sokfelé továbbra is első- és másodfokú riasztás van érvényben az országban.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Sok ezer helyen gond van az áramellátással – fotók, videó

Csütörtökön kora délutánig 220 helyen volt szükség a tűzoltók beavatkozására Magyarországon.

A téliesre fordult időjárás miatt szerda éjféltől csütörtök kora délutánig kétszázhúsz helyen volt szükség tűzoltói beavatkozásra, három északi, észak-keleti megyében mintegy 7500 fogyasztási helyen szünetel vagy akadozik az áramszolgáltatás – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Mukics Dániel elmondta, hogy a tűzoltóknak a legtöbb helyen letört faágak, kidőlt fák miatt kellett beavatkozniuk, mert sok helyen leszakították az elektromos vezetékeket.

Budapest, 2021. február 11.
A szélviharban megroppant, veszélyessé vált faágakat fűrészelik le tűoltók Budapesten a Kisfaludy utcában 2021. február 11-én. A viharos szél, illetve hófúvás miatt sokfelé továbbra is első- és másodfokú riasztás van érvényben az országban.
MTI/Mihádák Zoltán
A szélviharban megroppant, veszélyessé vált faágakat fűrészelik le tűoltók Budapesten a Kisfaludy utcában 2021. február 11-én. A viharos szél, illetve hófúvás miatt sokfelé továbbra is első- és másodfokú riasztás van érvényben az országban. MTI/Mihádák Zoltán

Emiatt – a 14 órás adatok szerint – Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több mint ezer, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mintegy 2500, Nógrád megyében hozzávetőleg 4000 fogyasztási helyen szünetel vagy akadozik az áramszolgáltatás. Kiemelte: folyamatosan dolgoznak a tűzoltók és a szolgáltatók szakemberei az áramszolgáltatás helyreállításán.

A jeges Balaton-part háttérben a Badacsonnyal
A jeges Balaton-part háttérben a Badacsonnyal

Az erős szél több középületben is kárt tett: Tiszabercelen egy iskola tetejére dőlt fa, Várpalotán egy kollégium tetején a napelemeket, Pécsen egy egyetemi kollégium tetején több négyzetméteren a cserepeket és egy üzletház tetejét 15 méter hosszan bontotta meg a szél. Sárváron egy gimnázium tetőszerkezete sérült meg, Csóron a református templom tetejét bontotta meg az erős szél – sorolta Mukics Dániel.

A Kékesen már jó nagy hó esett:

A szóvivő hozzátette, hogy számos, közlekedési baleset miatti műszaki mentéshez is riasztották a tűzoltókat: személyautók, kamionok ütköztek össze, fordultak keresztbe az úton és csúsztak árokba.

Taktaharkány, 2021. február 11.
Hókotró hófúvásban a 37-es úton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaharkány közelében 2021. február 11-én.
MTI/Vajda János
Hókotró hófúvásban a 37-es úton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Taktaharkány közelében 2021. február 11-én. MTI/Vajda János

Mivel a hideg idő még napokig kitart, az OKF arra kéri az autósokat, hogy csak a téli útviszonyoknak megfelelően felkészített gépkocsival induljanak útnak. Azelőtt pedig tájékozódjanak az időjárási és útviszonyokról a met.hu és az utinform.hu oldalon. Ha valahol narancs színű riasztás van érvényben, aki teheti, inkább ne induljon útnak – javasolta. Akik mégis útnak indulnak, azoknak érdemes a szokásosnál több üzemanyagot tankolniuk, a mobiltelefont teljesen feltölteniük, inni- és ennivalót is csomagolniuk.

Ha valaki bajbajutott autóst, járókelőt lát, értesítse a 112-es segélyhívót – kérte Mukics Dániel.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×