INFORÁDIÓ
2021. július 29. csütörtök
Flóra, Márta

érettségi

koronavírus

digitális tanrend

Védőmaszkot viselő diákok a történelem írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2020. május 6-án. Történelemből középszinten 64 342, emelt szinten 7073 érettségiző vizsgázik országszerte. A koronavírus-járvány miatt a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyűt is biztosítanak.

Nincs változás, marad a hagyományos érettségi

Infostart

Az idén a járványhelyzet ellenére lesz írásbeli és szóbeli része is a vizsgának.

Orbán Viktor miniszterelnök egy januári rádióinterjújában beszélt arról, hogy az érettségizőket és tanáraikat előre hozhatják az oltási rendben, de erről azóta sem született döntés, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a legutóbbi kormányinfón mindössze annyit közölt: remélik, az érettségi előtt már tudnak enyhíteni a szigorításon, ám a végzős diákok és az őket tanító pedagógusok oltásáról nem esett szó.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár január közepén közölte: nem változnak az érettségi vizsgák szabályai és időpontjai, azaz, május elejétől indulnak az idei középiskolai érettségik, mégpedig jelen állás szerint a megszokott rend alapján, tehát a tavalyi évvel ellentétben az írásbeli és szóbeli vizsgákat is megtartják.

A 24.hu megkérdezte az Emberi Erőforrások Minisztériumát, hogy történt-e azóta változás, de a tárca közölte: az érettségi vizsgákra május-június folyamán normál rendben, ugyanakkor a tavaly már sikeresen alkalmazott óvintézkedések betartása mellett kerülhet sor. Azt is jelezte a minisztérium, hogy az idén nem lesz semmiféle könnyítés, és ezt azzal indokolta, hogy „az érettségire való felkészülés a digitális munkarendben is megvalósítható, ahogy ezt a 2020. tavaszi érettségi megmutatta, amelynek eredményei megfeleltek a korábbi évek átlagának”.

Ami újdonság, hogy a digitális munkarendben tanuló középiskolások számára lehetőség van egyéni vagy csoportos konzultációk szervezésére.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018