eur:
395.75
usd:
372.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Antigén tesztes koronavírus-szűrésre felállított mobil mintavételező állomás a fővárosi Baross téren 2020. december 19-én. Négy helyszínen öt napon át ingyenes önkéntes szűrést biztosít a Fővárosi Önkormányzat az előre regisztrált budapesti polgároknak, összesen 7500 tesztet.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Koronavírus - a vasárnapi adatok megérkeztek

1241 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 351 828 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

A vasárnap reggeli tájékoztatás szerint 1241 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 351 828 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 77 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 341 főre emelkedett.

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 228 615 fő, az aktív fertőzöttek száma 111 872 főre csökkent.

4 345 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 329-en vannak lélegeztetőgépen.

Eddig mindössze közel 130 ezer emberre való oltóanyag érkezett az országba, a rendelkezésre álló vakcinák nagy részét már beoltották, eddig 119 944 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozó és eddig tízezer idősotthonban lakó és dolgozó oltása is megtörtént. Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg.

A kormány lassúnak tartja az EU által koordinált vakcinaszállítmányok ütemét, ezért keleti (kínai, orosz) vakcinák beszerzését is megcélozta, hogy mielőbb megkezdődhessen a lakosság tömeges oltása és korlátozások feloldása.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×