eur:
369.87
usd:
345.56
bux:
47869.61
2023. június 5. hétfő Fatime
A Jobbik Kormánykárosultak nagygyűlése elnevezésű, az 1956-os forradalom és szabadságharc kirobbanásának 57. évfordulóján tartott rendezvénye Budapesten a Vértanúk terén 2013. október 23-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Mohai Balázs

Etikai eljárást indít a Jobbik újpesti képviselője ellen

A Jobbik azonnali hatállyal felfüggesztette annak az újpesti önkormányzati képviselőjének a párttagságát, aki a hvg.hu híre szerint oroszokhoz köthető szervezet pénzén ment tavaly év végén a Közép-Afrikai Köztársaságba választási megfigyelőnek.

A párt közleményben tudatta: felszólítják Szabó Balázst - akivel szemben etikai eljárást indítanak -, hogy adja vissza önkormányzati képviselői mandátumát.

Szabó Balázs a pártját, a Jobbikot sem utazása előtt, sem azt követően nem tájékoztatta sem arról, hogy egy polgárháborús ország kétes tisztaságú választásán megfigyelőként vesz részt, sem pedig arról, hogy utazását ki szervezi, és kikkel vesz azon részt - közölte az ellenzéki párt.

Hangsúlyozták: a Jobbik elkötelezett az európai értékek és az euroatlanti kapcsolatok fejlesztése és a demokrácia iránt. Elfogadhatatlannak tartanak minden olyan kezdeményezést, amely az általuk vallott értékekre veszélyt jelent - írták.

Sem most, sem a jövőben nem fogjuk tolerálni azt, ha valaki a Jobbik nevével visszaélve, átláthatatlan hátterű intézmények szervezésében, kétes tisztaságú választásokat próbál meg hitelesíteni - fogalmaztak.

A hvg.hu kedden írt arról, hogy egy Párizsból induló magángéppel utazott karácsonykor Közép-Afrikába választási megfigyelőnek a Jobbik újpesti képviselője, Szabó Balázs, valamint egy, a pártból nemrég kilépett politikus, volt parlamenti képviselő, Samu Tamás Gergő is.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×