eur:
389.43
usd:
362.02
bux:
68560.64
2024. május 7. kedd Gizella
Szlávik János infektológus főorvos, a Dél-Pesti Centrumkórház-Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetében Budapesten 2020. április 22-én. A kórház látja el elsődlegesen a koronavírusos betegeket.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Szlávik János: nem akadályozható meg, hogy idejöjjön az új mutáns

A Dél-pesti Centrumkórház már beoltott infektológus főorvosa úgy véli, a vakcinagyártók bő egy hónap alatt reagálni tudnak a koronavírus új változataira is.

Fontos, hogy minél többen beoltassák magukat koronavírus ellen - erről beszélt a Dél-pesti Centrumkórház infektológus osztályvezető főorvosa vasárnap este az ATV-ben.

Szlávik János kijelentette, Magyarországon magas az oltásellenesek száma, és a jelenség az egészségügyi dolgozók körében is jelen van, ezért nem magas az ő körükben sem az átoltottság.

Úgy látja, az oltási kapacitás rendelkezésre áll a tömeges vakcinázáshoz.

Arról is beszélt, hogy azért nem az időseket, hanem a szociális intézményekben dolgozókat oltják előbb, mert utóbbiak száma sokkal kisebb, az idősek átfogó oltásához pedig még nincs itt a megfelelő számú vakcina.

Szlávik János egészségügyi dolgozóként már beoltatta magát, ennek kapcsán azt mondta, az a jó vakcina, amely elérhető; hogy válogatni lehessen a vakcinák között, az azért fontos, mert más jó az időseknek és más a fiataloknak, az allergiásoknak.

Az új mutánsvírusról elmondta, Magyarországon ezt még nem észlelték, de aligha lehet megakadályozni, hogy megjelenjen, a vakcinagyártók viszont 4-6 hét alatt tudnak reagálni az új mutánsokra.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, ma iktatják be Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatják be Vlagyimir Putyin orosz elnököt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×