eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: FKF Nonprofit Zrt.

Az FKF több gépe is meghibásodott az első bevetésen

Matuzsálemeket is hadrendbe állítottak Budapesten.

Budapestet vasárnap délután elérte egy csapadékzóna és hidegfront. A pesti városrészben havaseső, illetve hószállingózás volt, míg döntően a magasabban fekvő hegyvidéki területeken hó is esett, illetve helyenként jegesedtek az utak. Az esti és éjszakai órákban a főváros több területén ónos szitálás is előfordult.

Az FKF Nonprofit Zrt. szakemberei már délutántól folyamatosan ellenőrizték az utak állapotát és ahol szükséges volt, a munkagépek elvégezték az utak sózását, síkosság mentesítését, hogy biztosítsák - első lépésben - a közösségi közlekedés zavartalanságát, a balesetmentes közlekedés feltételeit. A cég Budapest több mint 5000 kilométer hosszúságú szilárdburkolatú úthálózatának takarítását jogszabályban meghatározott fontossági sorrendben végzi. A prioritás sorrend elején vannak a BKV járatok útvonalai.

A vállalat azt közölte, hogy a rendelkezésre álló téli célgépek száma az évek alatt drasztikusan - az elmúlt 10 év során mintegy 20 százalékkal – csökkent, de a flotta darabszáma a főváros méreteihez képest, már korábban sem volt elegendő. Az elöregedett géppark miatt ráadásul az üzemképesség is csak 55-70 százalék körüli.

A vasárnap este kivonult 33 célgépből 7 sajnos meghibásodott, üzemképtelen lett munkavégzés közben - jelezte az FKF.

A társaság szerelőbázisa folyamatosan igyekszik ismét üzemképes állapotba hozni a járműveket.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×