eur:
394.38
usd:
370.1
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Egy nővér injekciót ad be a gyermek-aneszteziológiai és intenzív osztályon a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központjában 2016. október 13-án. Az 1976-ban létrejött intézmény október 14-én ünnepli fennállásának negyvenedik évfordulóját.
Nyitókép: MTI Fotó: Vajda János

Koronavírus: különleges feladatot kapott a Bethesda

Több kórház gyermekosztályát alakították át koronavírusos felnőttek ellátására, így a szokásos betegforgalom mellett a Bethesda Gyermekkórház tehermentesíti ezeket az intézményeket azzal, hogy fogadja azokat a gyerekeket, akiket egyébként nem oda vinnének.

Miután a koronavírusos gyerekeket a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet látja el a központi régióban, a Bethesda Gyermekkórházra az a speciális feladat hárult, hogy a nem fertőzött gyerekek esetében bővítse az ellátásait. Egyes kórházakban ráadásul már a gyerekosztályokat is koronavírusos betegek fogadására kellett átalakítani – magyarázta az InfoRádiónak Velkey György, mintegy megerősítve azt is, hogy a Bethesdában továbbra is minden ellátás adott a gyermekek számára.

Minden kivizsgálást, akut ellátást és tervezett műtétet elvégeznek,

csak a szokásoshoz képest nagyobb területre kiterjedve.

Bizonyos szakterületeken, így például az égésellátásban az egész ország területéről fogadnak gyerekeket, ahogyan kiterjedt területről érkeznek neurológiai rehabilitációs betegek is, de például a kistarcsai kórházban is a gyerekosztálynak be kellett zárnia, kizárólag az újszülött osztály maradt működőképes, így Pest megye északi részéről a gyerekgyógyászatról, vagy fül-orr gégészetről is közvetlenül a Bethesdába kerülnek a gyerekek a koronavírus-járvány alatt.

A szakember az InfoRádió kérdésére válaszolva arra is kitért, hogy a járványügyi szabályzat értelmében

minden gyerekkel folyamatosan jelen lehet egy–egy szülő,

amit a Bethesda külön kér is a közeli hozzátartozóktól, mintegy segítendő a gyerekek kórházi tartózkodását.

Velkey György kiemelte, minden ellátásra szoruló gyereket felvesznek, annak ellenére, hogy a Bethesda Gyermekkórház igen zsúfolt, miután több feladatot is ellátnak már, mint ami a meglévő főinfrastruktúrába belefér. Éppen ezért egy szárnybővítést is terveznek az elkövetkezendő években, amiről már kormánydöntés is született.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×