eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk
A kormany.hu által közreadott képen Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. május 7-én.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Müller Cecília: a magyar vakcinafejlesztés jól halad

A koronavírus-világjárvány második hulláma minden mutató szempontjából sokkal erőteljesebb - emelte ki az országos tisztifőorvos az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának ülésén.

Müller Cecília - a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs bizottság előtti beszámolója során - elmondta: Magyarországon március 4-től (az első esetek regisztrálásától) november 22-ig 3891-en hunytak el a koronavírussal összefüggésben.

  • A járvány első hullámában 605 igazolt fertőzött hunyt el, az összes elhunyt 15,5 százaléka.
  • 84,5 százalékuk a második hullámban hunyt el.

Jelenleg a fertőzöttek átlagéletkora 40 év, az elhunytaké 76 év. A leginkább érintett megyék: Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém megye, míg a fertőzésben legkevésbé érintettek: Tolna, Somogy és Baranya megye. Ezen megyék járványügyi számai másfél-kétszeresen térnek el az országos átlagtól.

Az országos tisztifőorvos szólt a járványügyi intézkedésekről, köztük a nemzeti oltóanyaggyár létrehozásáról is. Müller Cecília azt mondta: a magyar vakcinafejlesztés jól halad.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×