eur:
393.08
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Gyermeksürgősségi baleseti betegszoba a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház újonnan átadott gyermeksürgősségi részlegében 2018. december 4-én.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Új főigazgatóságot hozott létre a kormány

Az Országos Kórházi Főigazgatóság feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése.

Létrejön az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) – derült ki a Magyar Közlönyből. A kormány rendelete szerint az új intézmény az egészségügyért felelős miniszter alá rendelve, központi hivatalként működő központi költségvetési szervként működik.

Az országos kórház-főigazgató a miniszter javaslatára a miniszterelnök nevezi ki és mentheti fel. A főigazgatónak több helyettese is lehet.

A főigazgatóság feladata az egészségügyi ellátórendszer működésének figyelemmel kísérése, a felülvizsgálatát érintő stratégiai kormányzati döntések megalapozása, melynek keretében közreműködik az egységes és átlátható új nemzeti egészségügyi irányítási rendszer kialakításában.

A Népszava írt arról, hogy az OKFŐ vezetője lesz a munkáltatója az állami egészségügy alkalmazottainak, kivéve a kórházi intézményvezetőket. A kórház-főigazgató által gyakorolt irányítási és szakmai fenntartási jogköröket egy másik kormányrendeletben sorolják fel.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×