INFORÁDIÓ
2021. június 15. kedd
Jolán, Vid

válás

segítség

szakítás

pszichológus

gyermekvédelem

Itt a megoldás, hogy az újrakezdés ne a háborúskodásról szóljon

Itt a megoldás, hogy az újrakezdés ne a háborúskodásról szóljon

Infostart / InfoRádió - Varga Mónika

Válássegítő központot hozott létre egy budapesti édesapa. Galambos Balázs saját, háborúskodásba fordult válása után döntött a centrum megalapításáról, ahol a békés, kulturált szakítást támogatják mediátorok, pszichológusok, veszteségfeldolgozó és gyermekvédelmi szakemberek, valamint ügyvédek segítségével.

Galambos Balázs nyolc évvel ezelőtt vált el, szavai szerint rengeteg buktatóval találta magát szembe, ami miatt nem sikerült éppenséggel „jól és szépen”. Ötlete ennek nyomán született, hogy segítse a nehézségeken átjutni a váló feleket.

A fő motiváció, hogy a gyerekek ne sérüljenek, a felek pedig anyagilag és lelkileg is méltó mód tudjanak újrakezdeni.

A SzépenVáljEl Válásközpont „galaktikus csapatát” a megegyezéspárti ügyvédeken és mediátorokon túl, gyermekpszichológusok, gyermekvédelmi szaktanácsadó, szexuálpszichológus coach, veszteségfeldolgozó és stresszkezelő szakember, párterapeuta, ingatlanos és költöztető, valamint pénzügyi tanácsadó is alkotja, munkájukkal pedig azon igyekeznek, hogy az optimális kimenetelt teremtsék meg a kliensek számára – tette hozzá a centrum alapítója.

Bár egyénileg is van mód jelentkezni a válásközpontba, jobban szeretik, ha a segítségre vágyók párban jönnek, mert – mint Galabos Balázs fogalmazott –, akkor

nagyobb az esély a házasság megmentésére,

hiszen nem feltétlen a válás lenne a cél. Nem egyszer történt ugyanis, hogy együtt maradtak a felek, miután sikerült korrigálni a kommunikációs elcsúszásokat közöttük. De arra is van példa, hogy egy válás utáni rossz – akár anyagi, akár kapcsolattartási – egyezségben álló személyen is segíteni tudnak.

A procedúra menetéről elmondta: a jelentkezést egy személyes konzultáció követi, amikor áttekintik az ügyfél múltját, a jelenét és a jövőjét, a céljait, majd a megfelelő szakemberhez közvetítik – mind funkcióban, mind személyiségben. Például egy csokot felvevő pár esetében szükség lehet gyerekpszichológusra, a hitel visszafizetését illetően pénzügyi tanácsadóra, valamint mediátorok segítségére, hogy a válás feltételeiről megállapodjanak. Ha történik ingatlanváltás, ügyvéd is a képbe kerül, és ezeknek köszönhetően két bírósági tárgyalással túl lehetnek, békésen és kulturáltan a történeten – fejtette ki az alapító.

Segítség nélkül a válások legalább fele harcba fordul. Ennek gyakori oka egy harmadik fél, esetleg, hogy a felek nem tudnak megállapodni a kapcsolattartásban vagy az anyagi kérdésekben, ilyenkor a válás két-három évig is el tud húzódni, a plusz szakértők bevonásának pedig iszonyatos költségei lehetnek – hívta föl a figyelmet a SzépenVáljEl Válásközpont alapítója.

Nyitókép: Pexels.com

Kapcsolódó hang

VáljElSzépen Központ – Galambos Balázs alapító
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018