eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Újabb magyarországi szigorítás jöhet

Akárcsak a hatósági házi karantén, a kötelező bolti maszkviselés szabálysértése esetén is emelkedhet a vásárlókra kiróható ötezer forintos bírságösszeg.

Kezdeményezte a kormánynál az Országos Kereskedelmi Szövetség, hogy a maszkviselési kötelezettség kiterjesztése és az azzal kapcsolatos ellenőrzések szigorítása érdekében növelje meg a boltokban tetten ért szabálysértőknek járó bírságösszegek alsó, jelenleg ötezer forintos határát – közölte a Magyar Nemzettel Vámos György. Az áruházláncok szövetségének javaslata már a kormány előtt van.

Napok óta téma a maszkviselési szabályok szigorítása: Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke arról beszélt, hogy a bolti dolgozók szerint nincs elég nagy szigor, majd pedig arról, hogy hivatásos maszkellenőröket vetnének be a hazai boltokban a szabályok betartatására.

Az Országgyűlés hétfőn egyéb szabályváltoztatások mellett 150 ezer forintra emelte a karanténszabályokat be nem tartókra kiszabható bírság felső határát, és egy embert egy nap többször is meg lehet bírságolni (az összes egy napi befizetendő összeg 600 ezer forint lehet).

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×