eur:
387.07
usd:
356.6
bux:
66208
2024. február 22. csütörtök Gerzson
Közúti gépjármű-ellenőrzés Szentendrén 2018. március 8-án. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Szentendrei Rendőrkapitányság közös szervezésében Nőnapi figyelem elnevezéssel tartott közúti ellenőrzést.
Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Hatvan emberrel több él amiatt, mert a karanténidőszakban alig voltak autók az utakon

Az ORFK ezért nyári közúti ellenőrzési akcióba kezd, amely során a rendben lévő autók vezetői abroncsvásárlási és műszaki vizsgálati kupont kapnak.

Az elmúlt öt hónapban 20 százalékkal kevesebb személyi sérüléses baleset történt az utakon, mint az előző év azonos időszakában, és 30 százalékkal kevesebb ember halt meg közúti balesetben, ez azt jelenti, 60 ember életét sikerült megmenteni csak az utakon a karanténnak köszönhetően - közölte az InfoRádióval az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési osztályvezetője.

"A legtöbb, személyi sérüléses közlekedési baleset a nyári hónapokban következik be, erre kiemelten kell figyelni, meg kell szólítani a járművezetőket akár a közúti ellenőrzések során is, hogy például

a gumiabroncsuk láthatóan nem új, több mint öt éves, aminek a megbízhatósága már nem egyenértékű egy új gumiabroncséval.

Ebből kiindulva gondoltuk úgy - együttműködve a Continental Hungáriával -, hogy megismételve a korábbi kampányunkat, a közúton hívjuk fel a járművezetők figyelmét az ezzel kapcsolatos veszélyekre" - fogalmazott az eddigi jó tendencia meghosszabbodásában bízva Berzai Zsolt.

Szerinte meglepő az adat, de 1 százalék alatti azon balesetek aránya, amely a járművek műszaki meghibásodása miatt következik be, de ez nem jelenti azt, hogy például az abroncsok sokasága ne lenne veszélyesen elhasználódott az utakon.

A közúti ellenőrzés során az autósok akár nyerhetnek is.

"Amennyiben a közúti ellenőrzés során az autó műszaki állapotát rendben találják, illetve a jármű vezető nem követ el jogsértést, szabálysértést, megajándékozzuk egy voucherrel, egy 10 ezer forintos kuponnal, ezt a jármű műszaki átvizsgálására lehet költeni egy meghatározott szakszervizben, illetve 30 százalékos kedvezményt lehet kapni gumiabroncs vásárlásához" - mondta Berzai Zsolt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Most dől el a forint sorsa - Meddig tarthat még az erősödés?

Most dől el a forint sorsa - Meddig tarthat még az erősödés?

Nagyot fordult a világ néhány nap alatt a forinttal. A hét elején még azt figyelhettük, hogy vajon áttöri-e a 390-es szinten az euróval szemben a jegyzés, mostanra pedig már a legfőbb kérdés az, hogy meddig tarthat a magyar fizetőeszköz erősödése. Jövő héten ráadásul ismét kamatdöntő ülést tart az MNB Monetáris Tanácsa, a vártnál kedvezőbb inflációs adatok miatt pedig akár nagyobb mértékben is vághat a jegybank. Igencsak izgalmas napok előtt állunk a forint piacán, éppen ezért megnéztük, hogy meddig tarthat még az erősödés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×