INFORÁDIÓ
2021. szeptember 24. péntek
Gellért, Mercédesz

pázmány péter katolikus egyetem

költözés

piliscsaba

budapest

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem épületei a Pest megyei Piliscsabán 2013. július 12-én. Piliscsaba azon tizennyolc település egyike, amelynek városi címet adományozott a köztársasági elnök 2013. július 15-ei hatállyal.

Ikonikus épületeket kap a fővárosba költöző Pázmány

Évekig eltarthat, amíg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem átköltözik azokba a budapesti ingatlanokba, amelyeket az állam felajánlott a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának a piliscsabai kampuszért cserébe - mondta Tóth Tamás, a püspöki konferencia titkára a testület tavaszi tanácskozása után.

Több belvárosi épületet kap meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Pázmány Péter Katolikus Egyetem céljaira egy, az Országgyűlésnek kedden benyújtott törvényjavaslat szerint. Ezek közt szerepel a Magyar Rádió egykori Bródy Sándor utcai épülete, két Pollack Mihály téri és egy Szentkirályi utcai épület – mondta Tóth Tamás, a püspöki konferencia titkára. Hozzátette: a katolikus egyetemnek fontos a mielőbbi költözés, de az épületek átalakítására biztosan szükség lesz. Ez egyelőre az előzetes tervezés fázisában van.

Évekbe telhet, mire az egyetemhez tartozó minden intézmény "megtalálja a helyét" – fogalmazott Tóth Tamás, aki fontosnak nevezte azt is, hogy a csak részben üres ingatlanokból kiköltözőknek is legyen olyan helyük, ahova mehetnek.

A piliscsabai campus sorsát át kellett gondolnia az egyetem vezetésének és a püspöki karnak. A fővárostól való távolsága és a közlekedés megoldatlansága ugyanis negatívan hatott a bölcsészkarra, ezért született a döntés, hogy Budapestre költöztetik a képzést – jelezte a titkár.

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Kapcsolódó hang

Több fővárosi épületet kap a Pázmány
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018