eur:
392.14
usd:
366.3
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A Pázmány Péter Katolikus Egyetem épületei a Pest megyei Piliscsabán 2013. július 12-én. Piliscsaba azon tizennyolc település egyike, amelynek városi címet adományozott a köztársasági elnök 2013. július 15-ei hatállyal.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Ikonikus épületeket kap a fővárosba költöző Pázmány

Évekig eltarthat, amíg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem átköltözik azokba a budapesti ingatlanokba, amelyeket az állam felajánlott a Magyar Katolikus Püspöki Konferenciának a piliscsabai kampuszért cserébe - mondta Tóth Tamás, a püspöki konferencia titkára a testület tavaszi tanácskozása után.

Több belvárosi épületet kap meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Pázmány Péter Katolikus Egyetem céljaira egy, az Országgyűlésnek kedden benyújtott törvényjavaslat szerint. Ezek közt szerepel a Magyar Rádió egykori Bródy Sándor utcai épülete, két Pollack Mihály téri és egy Szentkirályi utcai épület – mondta Tóth Tamás, a püspöki konferencia titkára. Hozzátette: a katolikus egyetemnek fontos a mielőbbi költözés, de az épületek átalakítására biztosan szükség lesz. Ez egyelőre az előzetes tervezés fázisában van.

Évekbe telhet, mire az egyetemhez tartozó minden intézmény "megtalálja a helyét" – fogalmazott Tóth Tamás, aki fontosnak nevezte azt is, hogy a csak részben üres ingatlanokból kiköltözőknek is legyen olyan helyük, ahova mehetnek.

A piliscsabai campus sorsát át kellett gondolnia az egyetem vezetésének és a püspöki karnak. A fővárostól való távolsága és a közlekedés megoldatlansága ugyanis negatívan hatott a bölcsészkarra, ezért született a döntés, hogy Budapestre költöztetik a képzést – jelezte a titkár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×