INFORÁDIÓ 
2020. március 30. hétfő
Zalán

bkk

karácsony gergely

álláskereső

A BKV Zrt. új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú buszai a járművek forgalomba állítása alkalmából tartott rendezvényen a társaság dél-pesti telephelyén 2020. január 20-án.

600 millióba kerülhet Karácsony Gergely lépése

Infostart

A BKK elárulta, hány álláskereső igényelt bérletet.

Januárban 5402 darab ingyenes bérletszelvényt igényeltek az álláskeresők – közölte a Magyar Nemzet kérdésére a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK).

A cég februárban is 5500-6000 körüli ingyenes használatra jogosító bérlet kiadásával számol.

A társaság a költségekről azt közölte, hogy a BKK bevételekkel nem fedezett indokolt költségeit a fővárosi önkormányzat téríti meg. „Amennyiben az álláskeresők bérlete kapcsán bevételkiesés vagy többletköltség merül fel, annak megtérítése a fővárosi kompenzáció részeként történik” – tették hozzá.

A teljes árú felnőtt havibérlet 9500 forintos árából kiindulva egy hónap alatt 51,319 millió forint fedezet nélküli bérleteladás történt, ami éves szinten meghaladhatja a 600 millió forintot.

Az álláskeresők bérletén kívül további kedvezmények kapcsán a BKK-t érdemben nem kereste a fővárosi önkormányzat, egyéb tervekről nem tudtak nyilatkozni – írta a lap.

A Fővárosi Közgyűlés december 11-én fogadta el Karácsony Gergely főpolgármester előterjesztését, amelynek értelmében januártól a budapesti helyi menetrend szerinti közösségi közlekedési személyszállítást a fővárosi lakcímmel rendelkező regisztrált álláskeresők díjmentesen vehetik igénybe.

A bérlet kiváltásához szükség van egy 30 napnál nem régebbi hatósági bizonyítványra, amelyet az illetékes kerületi hivatalok állítanak ki az ügyfél kérésére.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018