eur:
390.26
usd:
365.5
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A BKV Zrt. új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú buszai a járművek forgalomba állítása alkalmából tartott rendezvényen a társaság dél-pesti telephelyén 2020. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

600 millióba kerülhet Karácsony Gergely lépése

A BKK elárulta, hány álláskereső igényelt bérletet.

Januárban 5402 darab ingyenes bérletszelvényt igényeltek az álláskeresők – közölte a Magyar Nemzet kérdésére a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK).

A cég februárban is 5500-6000 körüli ingyenes használatra jogosító bérlet kiadásával számol.

A társaság a költségekről azt közölte, hogy a BKK bevételekkel nem fedezett indokolt költségeit a fővárosi önkormányzat téríti meg. „Amennyiben az álláskeresők bérlete kapcsán bevételkiesés vagy többletköltség merül fel, annak megtérítése a fővárosi kompenzáció részeként történik” – tették hozzá.

A teljes árú felnőtt havibérlet 9500 forintos árából kiindulva egy hónap alatt 51,319 millió forint fedezet nélküli bérleteladás történt, ami éves szinten meghaladhatja a 600 millió forintot.

Az álláskeresők bérletén kívül további kedvezmények kapcsán a BKK-t érdemben nem kereste a fővárosi önkormányzat, egyéb tervekről nem tudtak nyilatkozni – írta a lap.

A Fővárosi Közgyűlés december 11-én fogadta el Karácsony Gergely főpolgármester előterjesztését, amelynek értelmében januártól a budapesti helyi menetrend szerinti közösségi közlekedési személyszállítást a fővárosi lakcímmel rendelkező regisztrált álláskeresők díjmentesen vehetik igénybe.

A bérlet kiváltásához szükség van egy 30 napnál nem régebbi hatósági bizonyítványra, amelyet az illetékes kerületi hivatalok állítanak ki az ügyfél kérésére.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×