eur:
394.06
usd:
365.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kőbánya-Kispest vasútállomás látképe két közlekedő vonattal. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Teljesen átalakul a Kőbánya-Kispest állomás

A korszerűsítés részeként a meglévő gyalogos felüljárót átépítik, és egy új felüljáró megépítését is tervezik.

Elkezdődhet a Kőbánya-Kispest vasútállomás utasforgalmi tereinek korszerűsítése a Speciálterv Építőmérnöki Kft. tervezésében – írja a közbeszerzési értesítő alapján a magyarepitok.hu. Teljesen megújul a főváros egyik legjelentősebb vasútállomása, a tervezési feladat magába foglalja a felvételi épület és a gyalogos felüljáró átépítését, a perontetők felújítását, valamint a liftek és mozgólépcsők áthelyezését. Mindezek a munkálatok a felvételi épület és a felüljáró komplex és teljes körű rekonstrukcióját szolgálják.

A fejlesztés egyúttal egy új, 120-140 méter hosszúságú, a vasúti pálya feletti, utas- vagy közforgalom számára megnyitott felüljáró tervezését is jelenti.A projekt célja egy anyaghasználatában igényes, modern, akadálymentes létesítmény, sok rozsdamentes szerkezettel és üveggel, korszerű utastájékoztatással, a végig fedett peronokon, padokkal.

Az új felüljáró a meglévő, zárt gyaloghidtól 80 méterre, a peronok elején épül meg.

Mindkét híd liftet kap, a peronokat a korszerű vonatok padlószintjére emelik.

. A három lépcsőben megújuló állomás fogadni tudja majd az új, emeletes Stadler-vonatokat.

Az agglomerációból és a külső kerületekből egyaránt jelentős utasforgalmat bonyolító Kőbánya–Kispest vasútállomás a ’90-es években hanyatlásnak indult, állaga erősen leromlott. A felújítása része a MÁV 2013-ban indított állomásfejlesztési programjának, a terület tisztázatlan tulajdonviszonyai ugyanakkor megnehezítik a projekt megindítását, miután a MÁV-on kívül a tulajdonosok között többek közt a X. és a XIX. kerület, de a Pilisi Parkerdő Zrt. is ott van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×