eur:
393.72
usd:
364.77
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Látványos művelet a Tiszán és két patakon

Az első mederelem beemelésével látványos szakaszához ért a Poroszló és Tiszafüred közötti, részben a Tisza-tó feletti kerékpárút építése, mely kiemelten fontos közlekedésfejlesztési projekt Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megye térségében.

A mintegy 6,5 kilométer hosszú szakasszal a Tisza-tavi kerékpárút olyan jelentős része készül el, amelyen a gépjármű-forgalomtól fizikailag elválasztva haladhatnak át a kerékpárosok a Tiszán, valamint az Eger és Szomorka patakokon - közölte csütörtökön a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. Az épülő létesítmény egyaránt szolgálja a térség közlekedési és turisztikai kerékpáros igényeit, emellett a Tisza-tavi kerékpárút részeként megteremti a biztonságos kerékpáros közlekedés feltételeit a két település között, a 33-as főút mentén.

A beruházás keretében

elsőként egy 280 méter hosszú tiszai kerékpáros híd készül el.

A 350 tonna acélszerkezet előszerelése még tart a Tisza-parton kialakított szerelőtéren, a mederhíd-elemeket pedig csütörtöktől egyenként emelik a helyükre.

A hídelemek beúsztatása két 40 méteres bárka segítségével történik, amelyeken egyenként 200 tonna teherbírású autódaruk helyezik párhuzamosan a szerkezetet az alépítményekre.

Az átkelő acélszerkezete várhatóan november végére nyeri el végleges formáját - olvasható a közleményben. A NIF arról is beszámol, hogy a Poroszló és Tiszafüred közötti kerékpárút nyomvonalán az említett műtárgyon kívül további három hídszerkezetet, illetve többek között két támfalat és vasúti keresztezéseket is kialakítanak. Ezek kivitelezése ugyancsak megkezdődött, és várhatóan jövő májusban fejeződik be. A fejlesztés az Innovációs és Technológiai Minisztérium megbízásából, a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, hazai forrásból valósul meg.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×