eur:
394.44
usd:
370.15
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Kémiai kényszerkasztrálást vezetne be a Mi Hazánk

A Mi Hazánk a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi az Országgyűlésben, más javaslatuk is van.

Kémiai kényszerkasztrálással büntetné a Mi Hazánk Mozgalom azokat, akik gyermekek ellen követnek el szexuális bűncselekményt - közölte a párt elnöke. Toroczkai László hozzátette: ennek érdekében a Mi Hazánk a büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezi az Országgyűlésben. Emellett megdupláznák az ilyen jellegű bűncselekmények után kiszabható szabadságvesztés időtartamát, mert a jelenlegi kettőtől nyolc évig terjedő büntetési tétel rendkívül alacsony - vélekedett a pártelnök.

Elmondta: kezdeményezésüknek aktualitást ad, hogy világszerte szaporodnak a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények. Erre reagálva a többi közt már Lengyelország és a legutóbb Ukrajna is bevezette a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmények esetében a kémiai kényszerkasztrálást - fűzte hozzá Toroczkai László, aki szükségesnek nevezte a pedofil bűnözők adatait, fényképét tartalmazó, mindenki által hozzáférhető nyilvános adatbázis létrehozását is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×