eur:
394.33
usd:
370
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Egy pénzügyőr keresőkutyával vizsgálja át utasok csomagjait a röszkei autópálya-határátkelőhelyen 2016. június 2-án. Május 1-jén hatályba lépett új uniós vámkódex.
Nyitókép: Kelemen Zoltán Gergely

Ki nem, csak be: egyirányúsítják a röszkei átkelőt reggel 7-től

Csak a Magyarországra belépők használhatják a közúti határátkelőt vasárnap.

A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gyorsítása érdekében ideiglenesen csak a Magyarországra belépők használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet vasárnap napközben - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Hozzátették:

az autópálya-átkelőn folyamatos a kiléptetés is.

A tájékoztatás szerint vasárnap reggel 7 órától 19 óráig - ahogy szombat délután is néhány órán át történt - csak a belépő forgalom számára nyitják meg a röszkei közúti határátkelőhelyet.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és szerb társszerveinek célja, hogy a belépők forgalmi sávjainak számát tovább növelve csökkentsék a várakozási időt - írták.

Hozzátették: a polgárőrség segítségével a határon várakozóknak hűtött vizet biztosítanak.

A kilépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőt használhatják Szerbia felé. Ott a kilépősávokból további négyben biztosítanak lehetőséget a belépésre, így a két röszkei átkelőn - a közútin és az autópályán levőn - összesen 17 forgalmi sávon léphetnek be az utasok Magyarországra.

A rendőrség a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé a tompai, a tiszaszigeti vagy az ásotthalmi átkelőt javasolta. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között üzemel, ezeket csak szerb és uniós állampolgárok használhatják, autóbuszok kivételével kizárólag személyforgalmi átkelésre.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és a várakozási időkről a police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×