eur:
387.28
usd:
358.29
bux:
66344.17
2024. február 21. szerda Eleonóra

Kömlőd népe összeült a csokigyár épülete ügyében, ez lett a vége

Nem várt fordulattal végződött egy közmeghallgatás a településen.

Közmeghallgatásra gyűlt össze Kömlőd népe a régi csokigyár hasznosításának ügyében - Bogáth István polgármester hívására, miután híre ment, hogy munkásszálló létesülne az épületben.

A Kemma.hu tudósítása szerint a helyiek kérdezhettek az illetékesektől, mivelhogy az ingatlan tulajdonosai és a tervek gazdái is ott voltak a találkozón.

A Perczel Mór Általános Iskola melletti épület elvileg két hónapon belül készen állna arra, hogy munkásszállóként megkezdje működését, a lakók pedig a közeli ipari parkban dolgoznának majd, illetve Tatán, Tatabányán és Oroszlányban is, ami szintén nincs messze.

A helyiek aggályaiknak adtak hangot, hogy a munkások magaviseletére nincs garancia, féltik a családjukat, az iskolában délután ugyanis mazsorettcsoport próbál, a pince pedig kultúrház funkciót is ellát.

Az elmérgesedő hangulatú egyeztetésen a tulajdonosok részéről nem várt fordulat következett be, ugyanis végül azt közölték, lehet, mégis inkább idősek otthona lesz az épületben a munkásszálló helyett. Erről július 16-án még egy "kört" tartanak majd.

Címlapról ajánljuk
Jójárt Krisztián: az orosz célok nem változtak, így Ukrajna sem hátrálhat meg
aréna

Jójárt Krisztián: az orosz célok nem változtak, így Ukrajna sem hátrálhat meg

Az ukránok élet-halál kérdésnek tekintik a védekező háborújukat az orosz agresszióval szemben, mert az orosz célok totálisak – mondta Jójárt Krisztián, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet tudományos munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy miért mondta okkal azt Vlagyimir Putyin, hogy későn támadta meg Ukrajnát.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.22. csütörtök, 18:00
Schiffer András
ügyvéd, volt országgyűlési képviselő
Meglódult az orosz hadsereg, az EU elfogadta a 13. szankciós csomagot Moszkva ellen – Háborús híreink szerdán

Meglódult az orosz hadsereg, az EU elfogadta a 13. szankciós csomagot Moszkva ellen – Háborús híreink szerdán

Avgyijivka bevétele után az orosz haderő betört a Dnyeper keleti partján lévő Krinkibe, illetve elfoglalta a Donyeck megyei Pobjedát. Az Európai Unió szerdán jóváhagyta Oroszországgal szembeni 13. szankciós csomagját, amely az Ukrajna elleni agresszió keretében közel 200 személyt és entitást érint, de új ágazati intézkedéseket nem vezet be. A napokban van a 10 éves évfordulója annak, hogy felségjelzés nélküli orosz katonák („kis zöld emberkék”) megszállták a Krím félszigetet, amivel kezdetét vette a mai napig tartó orosz–ukrán konfliktus. Két évvel ezelőtt február 21-én ismerte el Vlagyimir Putyin a Donyecki és Luhanszki Népköztársaság függetlenségét, ami pedig a teljeskörű háború közvetlen előidézője lett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×