INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

ep-választás 2019

kampány

európai parlament

Sűrű kampányhajrá az EP-választások előtt

Sűrű kampányhajrá az EP-választások előtt

Magyarországon több száz fiatal kampányolt az elmúlt hetekben politikamentesen annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a most vasárnapi EP-választásra. Az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának vezetője szerint a fiatalokat elsősorban Európa jövője érdekli.

Európa-szerte közel 300 ezren csatlakoztak a szavaznifogok.eu platformhoz, Magyarországon pedig 10 ezren regisztráltak rajta - ők folyamatosan kapják az EP-választásra vonatkozó üzeneteket. "Magyarországon már több mint 750 aktív önkéntes van, akik maguk is megosztják az általunk küldött üzeneteket. Erre nagyon büszkék vagyunk és ez egy komoly közösségépítő kampány a részünkről" - mondta az InfoRádióban Lővei Andrea, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodájának vezetője.

Ennek a kampánynak az is lényege, hogy ne csak mi mondjuk el, miért fontos az európai parlamenti választás, hanem ezek az aktív önkéntesek is megfogalmazzák, megosszák, hogy számukra, szerintük miért fontos - emelte ki az irodavezető.

A platformhoz főleg fiatalok csatlakoztak, és őket

az unióval kapcsolatban Európa jövője, a szabad munkavállalás, az Erasmus-programok és a környezetvédelem érdekli leginkább.

Az EP-választás előtti kampányhajrában az EP magyar irodája tévés, rádiós, online és írott sajtóban futó hirdetésekkel igyekszik mozgósítani a szavazókat a vasárnapi választáson való részvételre.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

EP kampányhajrá
 


A címlapról ajánljuk

Lángokban áll Minneapolis

Minneapolisban tovább folytatódtak a tüntetések és az erőszakos megmozdulások, a tüntetők felgyújtottak...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018