eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Zivatarfelhő Nagykanizsa felett 2018. március 14-én.
Nyitókép: Varga György

Kirándulóajánlatok a hétvégére - most szép az ősz

Néha, itt-ott esni fog, de most lehet megcsodálni az őszi erdőt. Börzsöny, Bakony, Cserhát, Pilis, Budai-hegység.

A Börzsönyben...

...az utolsó betyárok egyike, Sisa Pista nyomában tehetjük különlegessé a hétvégét. Az 1846-ban született Benkó István, vagyis Sisa Pista a maga korában Rózsa Sándorhoz hasonlóan híres bűnöző volt. 21 évig tartó börtönbüntetése alatt azonban megjavult: vadőrként dolgozott és megházasodott. 1910-ben megbecsült emberként, természetes halállal halt meg, ami ritka a betyárok esetében.

Látnivalók: Honti-szakadék, Szondi-alagút, Csitári-kolostor, Nagy-völgy, Drégely-vár.

A Bakonyban...

...a királyszállási elágazástól indítható körtúra a Közép-Berek és a Sár-Berek felé. A Burok-völgyet semmiképpen sem érdemes kihagyni. Természetvédelmi terület, amit mikroklímája, növényzete és állatvilága kincsestárrá tett.

A Cserhátban...

...egy klasszikus útvonal: a katalinpusztai kirándulóközpontból a gyadai tanösvényen és a gyadai réten keresztül a kék jelzésen keresztül feljuthatunk a Naszály csúcsára. A kéktúrázóknak a Mindszentpuszta és Csókakő közti vértesi szakasz jelenthet kihívást.

A Pilisben az Apát-kúti völgy, a Budai-hegységben a Nagy-Szénás várja a kirándulókat.

Az időjárás nem lesz éppen baráti, de az ilyen helyzetekre van az esőkabát.

Teljesítménytúrák, futó- és kerékpáros események is lesznek a hétvégén, most rendezik meg az Eged-hegyi és az Intersport Túranapot, a Naszály Csillagtúrát, a Csillebérci Tekergést, a Gárdonyi Túrát, a Tárkányi Kucorgót, a Pirkanc Hosszúlépést, A Simics Tamás Emléktúrát, valamint az Aranyló Ősz, a Füredi Ősz, a Bud, a Deák, a Szántó, a Bakony-teteje, a Várak a Börzsönyben és a Hat Vulkán Útja a Börzsönyben Teljesítménytúrát, illetve a Reformációs Mérföldek elnevezésű futóversenyt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×