eur:
392.24
usd:
366.66
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 3-án.
Nyitókép: MTI / Kovács Attila

A költségvetéssel és az éghajlatváltozással is foglalkoznak a bizottságok

Szavazások nem várhatók az Országgyűlésben ezen a héten, ám több bizottság is ülésezik.

Délelőtt 11 órakor kezdődik az Országgyűlés eheti egyetlen ülésnapja, ám ezen a képviselők – a második héten megszokott módon – csupán kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel, szavazások nem várhatók.

Ezen a héten azonban 8 bizottság is ülésezik.

Ma, rögtön a plenáris ülést követően, összeül az Igazságügyi bizottság, hogy megvitassa a székelyek, valamint az orosz közösség Magyarországon honos népcsoporttá nyilvánítására irányuló kezdeményezést. Ezalatt a Kulturális bizottság a tavalyi költségvetés végrehajtásáról szóló előterjesztést veszi górcső alá.

Csütörtökön a Költségvetési bizottság több, a következő uniós költségvetési ciklust érintő egyeztetési eljárást is lefolytat, míg a Mezőgazdasági bizottság mások mellett az agrártámogatási kifizetések helyzetéről tájékozódik.

A Honvédelmi és Rendészeti bizottság részint a különböző rangú katonatisztek maximális számát meghatározó jogszabály átírásáról vitázik, a Magyarországi nemzetiségek bizottsága pedig a nemzetiségi támogatások kezeléséről tájékozódik.

A Törvényalkotási bizottság csütörtök délután összesen 6 előterjesztés részletes vitáját zárja le, közöttük a második Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégiáról szóló határozati javaslatét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×