eur:
394.08
usd:
369.86
bux:
65754.43
2024. április 23. kedd Béla
Patyi András, a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnöke beszédet mond az Országgyűlés alakuló ülésén az Országházban 2018. május 8-án. Turi-Kovács Béla, a Fidesz képviselője, az új összetételű parlament legidősebb tagja, korelnök.
Nyitókép: Kovács Attila

Kérdéseket kap a kormány

Szavazások nem várhatók az Országgyűlésben ezen a héten, ám több bizottság is ülésezik.

Hétfőn 11 órakor kezdődik az Országgyűlés eheti egyetlen ülésnapja, ám ezen a képviselők – a második héten megszokott módon – csupán kérdéseket és azonnali kérdéseket tehetnek fel, szavazások nem várhatók.

Kedden összesen hét bizottság ülésezik. A gazdasági bizottság egyebek mellett a jegybank tavalyi üzleti jelentését és beszámolóját, illetve az Európai Parlament által elfogadott Sargentini-jelentés ellenében benyújtott kormánypárti határozati javaslat részletes vitáját veszi napirendjére.

Ez utóbbit a gazdasági bizottsággal egy időben összülő nemzetbiztonsági bizottság is megtárgyalja zárt ülésén, ám csak azt követően, hogy megvitatta az aktuális nemzetbiztonsági kérdéseket.

A DK-s Varjú László által elnökölt költségvetési bizottság meghívójában ismét szerepel a letelepedési kötvények vásárlóinak vizsgálata, amelyre ezúttal is meghívták mások mellett Varga Mihály pénzügyminisztert, ám a kormánypárti többség feltehetőleg ezúttal sem fog rábólintani ebben a formában az ülés napirendjére.

A kulturális bizottság Aáry-Tamás Lajost, az oktatási jogok biztosát hallgatja meg tavalyi beszámolójáról, míg a nemzeti összetartozás bizottsága a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkárát fogadja a terület aktualitásainak ügyében, de ülést tart a népjóléti és a magyarországi nemzetiségek bizottsága is.

Szerdán az európai ügyek bizottsága a Sargentini-jelentés elleni határozati javaslat részletes vitája mellett több egyeztetési eljárás kezdeményezéséről is dönt, míg a honvédelmi és rendészeti bizottság a határvédelem aktuális helyzetéről téjákozódik zárt ülésen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×