eur:
393.08
usd:
367.18
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Jövőre félmilliárd forinttal támogatják a roma szakkollégiumi hálózatot

Az idei 140 millió forintról jövőre 550 millió forintra emelkedik a roma szakkollégiumi hálózat költségvetési támogatása - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára szombaton Tatán a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tanévnyitó konferenciáján.

Fülöp Attila hozzátette, a felzárkózás intézményrendszerének stabil alapokra helyezéséért 2019-ben 2,5 milliárd forintos értékben először kap a magyar költségvetésből támogatást a tanodahálózat, mely a szakkollégiumok előszobájának tekinthető.

Az államtitkár szólt arról is, hogy minden évben egyre több a roma szakkollégisták száma, 2018-ban 325 hallgató kezdte meg tanulmányait. A statisztikák szerint a szakkollégiumok segítségével diplomát szerzők kilencven százaléka stabil állásban dolgozik.

A Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat tanévnyitó konferenciáját idén a Jezsuita Roma Szakkollégium szervezte, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Hanns Seidel Alapítvány budapesti irodája, a Polgári Magyarországért Alapítvány, a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat és az országban lévő 11 roma szakkollégium támogatásával és részvételével.

A kétnapos rendezvényen csoportos beszélgetéseken vitatják meg a tanulás értékét a roma családokban, a hit szerepét a roma közösségszervezésben és közösségfejlesztésben, a hagyományok és a szokások jelenlétét a roma fiataloknál, valamint a romák média-szerepvállalásának hatását az előítéletek változására.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×