eur:
394.44
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje, a párt társelnöke beszédet mond az LMP kampányzáró rendezvényén a Park Inn by Radisson Budapest szállodában 2018. április 6-án.
Nyitókép: Kovács Tamás

Megnyerte az ellene indított személyiségi jogi pert Szél Bernadett

Az LMP volt társelnökét a MET Zrt. perelte be még 2015-ben, a politikus ugyanis akkor több fórumon azt állította, hogy a cég kormányzati segítséggel tett szert nagy profitra gázbehozatali ügyleteken és hűtlen kezelés miatt feljelentést is tett.

Nem sértette meg a MET jó hírnevét Szél Bernadett LMP-s képviselő korábbi nyilatkozataival – így döntött szerdán a Kúria. Az ellenzéki politikust még 2015-ban perelte be a földgázkereskedő cég, miután a képviselő a céghez köthető ügyletekről beszélt, és azok kivizsgálását kérte.

Az ügy három évvel ezelőtt indult: olyan információk jelentek meg a MET és az MVM szerződéseivel kapcsolatban, amelyekből kiderül, hogy a MET profitja abból származik, hogy az MVM-nek elmarad a nyeresége, vagyis egy állami cég károsodott. Az LMP kétszer is feljelentette a céget, ám azt az ügyészség visszautasította, mondván, az államot nem érte kár.

A Kúria szerint Szél Bernadett politikusként egy közvitában, a véleménynyilvánítás keretein belül tett kijelentéseket, így megnyerte a pert. A döntés nem azt jelenti, hogy igaz is a képviselő vádja, csak azt, hogy politikusként kimondhat ilyet. A kijelentések valóságtartalmát a bíróságok nem vizsgálták, csupán azt, hogy azok a ténymegállapítás vagy a véleménynyilvánítás körébe tartoznak-e.

Szeretném kiemelni, hogy még mindig nem kaptunk választ a magyar kormánytól, hogy az állami cég miért engedte át az olcsó gáz értékesítésének jogát egy profitorientált cégnek ahelyett, hogy az ebből bejött profit a magyar állampolgárok számára jelentett volna több pénzt, illetve könnyebbséget – mondta Szél Bernadett az InfoRádiónak.

Hozzátette: a kormánynak a parlamentben kellett volna a kérdéseimre reagálnia, nem pedig egy országgyűlési képviselőt perelnie 3 éven keresztül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×