INFORÁDIÓ 
2019. december 5. csütörtök
Vilma

kúria

szél bernadett

met

Szél Bernadett, a Lehet Más a Politika (LMP) miniszterelnök-jelöltje, a párt társelnöke beszédet mond az LMP kampányzáró rendezvényén a Park Inn by Radisson Budapest szállodában 2018. április 6-án.

Megnyerte az ellene indított személyiségi jogi pert Szél Bernadett

InfoRádió

Az LMP volt társelnökét a MET Zrt. perelte be még 2015-ben, a politikus ugyanis akkor több fórumon azt állította, hogy a cég kormányzati segítséggel tett szert nagy profitra gázbehozatali ügyleteken és hűtlen kezelés miatt feljelentést is tett.

Nem sértette meg a MET jó hírnevét Szél Bernadett LMP-s képviselő korábbi nyilatkozataival – így döntött szerdán a Kúria. Az ellenzéki politikust még 2015-ban perelte be a földgázkereskedő cég, miután a képviselő a céghez köthető ügyletekről beszélt, és azok kivizsgálását kérte.

Az ügy három évvel ezelőtt indult: olyan információk jelentek meg a MET és az MVM szerződéseivel kapcsolatban, amelyekből kiderül, hogy a MET profitja abból származik, hogy az MVM-nek elmarad a nyeresége, vagyis egy állami cég károsodott. Az LMP kétszer is feljelentette a céget, ám azt az ügyészség visszautasította, mondván, az államot nem érte kár.

A Kúria szerint Szél Bernadett politikusként egy közvitában, a véleménynyilvánítás keretein belül tett kijelentéseket, így megnyerte a pert. A döntés nem azt jelenti, hogy igaz is a képviselő vádja, csak azt, hogy politikusként kimondhat ilyet. A kijelentések valóságtartalmát a bíróságok nem vizsgálták, csupán azt, hogy azok a ténymegállapítás vagy a véleménynyilvánítás körébe tartoznak-e.

Szeretném kiemelni, hogy még mindig nem kaptunk választ a magyar kormánytól, hogy az állami cég miért engedte át az olcsó gáz értékesítésének jogát egy profitorientált cégnek ahelyett, hogy az ebből bejött profit a magyar állampolgárok számára jelentett volna több pénzt, illetve könnyebbséget – mondta Szél Bernadett az InfoRádiónak.

Hozzátette: a kormánynak a parlamentben kellett volna a kérdéseimre reagálnia, nem pedig egy országgyűlési képviselőt perelnie 3 éven keresztül.

Nyitókép: Kovács Tamás

Kapcsolódó hang

Szél Bernadett
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018