eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Diákmunkások dolgoznak a kötészet csomagoló részlegében. Hat vidéki nyomda alkotta konzorcium, élén a debreceni Alföldi Nyomdával, pályázaton elnyert három évre szóló megbízás alapján gyártja a jövő évi tankönyv mennyiséget. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Oláh Tibor

Hasznos információk nyáron dolgozó diákoknak

Már májusban érdemes jelentkezni nyári munkára a diákoknak - mondta az InfoRádiónak a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének főtitkára. Simon Balázs hangsúlyozta: a szerződés megkötése írásban történjen meg.

Simon Balázs, a Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetségének főtitkára elmondta, hogy a diákmunka területén az idei évben nem történt szabálymódosítás, így egy stabil jogszabályi környezetben indulhat el az idei szezon.

"Ahogy eddig is, a diákok továbbra is bármelyik iskolaszövetkezetben kereshetnek munkát.

A szövetkezet tagjává kell válniuk, igazolniuk kell a nappali tagozatos jogviszonyukat, szerződést kell kötniük a munkavégzésre az iskolaszervezettel,

és ugyanazokkal a feltétekkel dolgozhatnak az idén is, mint eddig" - hangsúlyozta Simon Balázs.

Csak alsó korhatár van

15 éves kor alatt nincs lehetősége a diákoknak munkavállalásra, de aki már betöltötte a 15. évét, az dolgozhat a nyári tanszünetben, 16 éves kor fölött pedig bárki dolgozhat megkötés nélkül, felső korhatár nincs.

"Akinek nappali tagozatos, akár felsőoktatási intézményben fennálló hallgatói, vagy tanulói jogviszonya van, az részt vehet az iskolaszövetkezetek teljesítésében"

- mondta Simon Balázs.

Melyek a legnépszerűbb munkák?

A legnépszerűbbek a strandokon, fesztiválokon végezhető munkák, ezek fogynak el leghamarabb - emelte ki a főtitkár, ugyanakkor folyamatosan rendelkezésre állnak a kereskedelemben, áruházláncokban, gyorséttermekben végezhető munkák, és vannak az ipari, vagy gyári munkalehetőségek is.

Nyelvtudással, vagy számítógépes tudással rendelkezők különböző irodai munkalehetőségek közül választhatnak, akár még szakmai jelleggel is. Nemrég óta van lehetőség a szakmai gyakorlat teljesítésére is.

Mire figyeljenek a diákok?

Simon Balázs kifejtette, hogy fontos, hogy a diákok körültekintően járjanak el, és csak akkor kezdjenek el dolgozni, ha a munkához tartozó paraméterekről való tájékoztatás megtörténik. Ezekre a dolgokra kell odafigyelni:

  • Megtörténjen a szerződéskötés.
  • Írásban tájékoztassák őket arról, hogy milyen típusú feladatot kell vállalniuk, illetve hogy
  • mennyi pénzre számíthatnak.
  • 18 év alatt pedig a szülők hozzájárulása is szükséges ehhez a munkavégzéshez.

Jelentkezési időszak

Aki nyáron szeretne munkát végezni, az már most májusban kezdje el keresni az iskolaszövetkezeteket, mert a nyár elején nagyon nagy a túljelentkezés - mondta a főtitkár, hozzátéve, hogy a diákok gondolják végig a szünidei időbeosztásukat, mert a nyár második felében sokkal több munkalehetőség van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×