INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

gyurcsány ferenc

demokratikus koalíció

aréna

Gyurcsány Ferenc nagy meglepetést ígér

Gyurcsány Ferenc nagy meglepetést ígér

Infostart / InfoRádió

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szerint az ellenzéki pártok jövő tavasszal megnyerhetik a 106 egyéni választókerület többségét. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke az InfoRádiónak azt mondta: pártja elérheti akár a 15 százalékos eredményt is a választás napján.

Átrendeződés zajlik az ellenzéki oldalon – véli Gyurcsány Ferenc, aki a kormányt illetően nem sok hitelt a kutatási adatoknak. Kiemelte, hogy Magyarországon hosszú előzménye van annak, hogy a legnagyobb pártot jelentősen túlmérik. „Minél inkább félni kell tőle, minél inkább uralja a közvéleményt” ez a politikai erő, ez annál inkább igaz.

A volt miniszterelnök szerint a Fidesznek nincs több egyharmados támogatottságnál, a vele szemben állók jóval nagyobb táborral rendelkeznek. Úgy véli, a 106 választókerület többségét elveszítheti a jelenlegi kormány. „Abszolút optimista vagyok a választások tekintetében” – fogalmazott.

Ha kellően bölcs a Fidesz, fenntartással kezeli a közvéleménykutatások eredményeit, többször esett abba a hibába, hogy hitt a számoknak. A 2002-es választást is nagy meglepetésére veszítette el Orbán Viktor pártja, hiszen jelentősen túlmérték a támogató bázisát – emlékeztet a Demokratikus Koalíció elnöke.

Bár a közvéleménykutatások 10 százalékra becsülik a DK támogatottságát, a volt miniszterelnök szerint 12-13 százalék lehet a valós adat, de a választásokig a 15 százalékot is elérik.

„Nagy meglepetést fogunk okozni ezen a választáson”

– tette hozzá.

Gyurcsány Ferenc szerint az MSZP erodálódik, bajban van, sőt a tábora további csökkenésére számít a DK-elnök. A Jobbik nem tud növekedni, hiszen a párt gyors irányváltása, politikai mérséklődése megosztja a szavazókat. A legtöbbet a Demokratikus Koalíció profitált az utóbbi időszakban, felmenő ágban vannak. Egy keveset profitált az LMP is.

Kapcsolódó hang

Gyurcsány Ferenc: Optimista vagyok a választások tekintetében
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018