eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A magyar fiatalok a legkevésbé elégedettek az életükkel

A Pénzcentrum arról ír, hogy az OECD-tagállamok között a török, észt és magyar fiatalok a legkevésbé elégedettek az életükkel. A Magyar Nemzet azt írja, csaknem négyszáz dolgozót azonnal fel tudna venni a 38 ezer embert foglalkoztató MÁV. A Világgazdaság cikke szerint a malmok arra készülnek, hogy az új termésből készülő liszt árát 5-10 százalékkal megemelik.

A Magyar Nemzet azt írja, csaknem négyszáz dolgozót azonnal fel tudna venni a 38 ezer embert foglalkoztató MÁV. A vállalat tájékoztatása szerint nincs elég váltókezelő, tolatásvezető, pénztáros, jegyvizsgáló, járműszerelő, biztosítóberendezési és távközlési műszerész, forgalmi szolgálattevő, mérnök. A MÁV úgy látja, az a veszély nem fenyeget, hogy a munkaerőhiány miatt nem tud elindulni valamelyik járat.

A Világgazdaság cikke szerint a búzatermelők elégedettek a termés mennyiségével és minőségével is, és az árak további emelkedését várják, a malmok arra készülnek, hogy az új termésből készülő liszt árát 5-10 százalékkal megemelik. A számítások szerint a tavalyi rekordévhez képest 10-15 százalékkal lesz kisebb a búzatermés.

A Magyar Idők arról ír, hogy egy okostelefonra, tabletre is letölthető – egyelőre csak Android platformra kifejlesztett – ingyenes alkalmazás segítségével is elérhetők a kötelező olvasmányok, hangoskönyv formájában is. A telefonos alkalmazás egyelőre csak néhány kötetet tartalmaz, de az elérhető olvasmányok listája egyre bővül.

A Portfolio cikke szerint váratlan magyar lépés miatt borulhat a nemzetközi gázprojekt. A bolgár-román-magyar-osztrák (BRUA) gázvezeték megvalósulása is veszélybe kerülhet, miután a magyar és a román hatóságok megállapodása gyakorlatilag kizárná a projektből az osztrák partnereket – értesült az ICIS, a világ legnagyobb olajvegyipari piaci adat- és információszolgáltató vállalata.

A napi.hu arról ír, hogy alapjaiban kell újragondolni az építőipari szakemberképzést, mert a demográfiai folyamatok miatt a következő években biztosan nem lesz annyi építőipari szakmunkástanuló, mint ahogy azt a 2000-es évek elején megszoktuk – mondta lapnak az ÉVOSZ elnöke.

A Pénzcentrum arról ír, hogy az OECD-tagállamok között a török, észt és magyar fiatalok a legkevésbé elégedettek az életükkel. A kutatás szerint a fiatalokon kívül a felnőttek sem állnak túl jól hazánkban, Magyarország az alsó harmadban helyezkedik el az OECD országok rangsorában.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×