eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Újabb építkezés kezdődött: most épp gyalgoshíd épül a Dagálynál

Hétfőn elkezdődött a Rákos-patak felett, a Népfürdő utcánál épülő gyalogos- és kerékpáros híd kivitelezése. Eközben továbbra is zajlik a Róbert Károly körút és az Árpád híd felújítása.

Újabb beruházás kezdődik a nyári vizes világbajnokság előkészítéséhez köthetően, a Fővárosi Önkormányzat közölte, hogy a terveknek megfelelően gyalogos- és kerékpáros híd épül a Rákos-patak felett, a Népfürdő utcánál.

A Városháza közleménye szerint a Fővárosi Önkormányzat költségvetéséből és részben állami támogatásból készülő átkelő biztosíthatja a júliusi rendezvény, így az új Dagály uszoda megfelelő megközelítését.

A híd építési munkálatai már megkezdődtek és várhatóan június 30-ig tartanak, ezt követően vehetik birtokba a gyalogosok és a kerékpárosok. A beruházás több mint 308 millió forintba kerül.

Nem ez az első változás idén a Dagály uszoda környékén, hiszen január 12-e óta kivitelezési munkálatok miatt nem lehet parkolni a pesti alsó rakpart Dráva utca és Margit híd közötti szakaszán. A Budapesti Közlekedési Központ közölte, hogy a terület fejlesztésének most kezdődött ütemében az eddigi forgalmi rend még nem változott; az autósok észak-déli irányban egy sávon haladhatnak, parkolni azonban már nem lehet az alsó rakpart ezen szakaszán, várhatóan május végéig.

A szervezet jelezte, hogy a vizes világbajnokságra időzítve a projekt célja a Margit és az Árpád híd közötti partszakasz rendezése. A BKK hozzátette, a Kossuth Lajos tér és a Margit híd közötti szakasz rekonstrukciója a világbajnokság után valósulhat meg.

Az Árpád híd vonzáskörzetében más felújítások is okozhatnak nehézséget a közlekedőknek, folyamatosan korlátozások vannak a Róbert Károly körúton az ott zajló munkálatok miatt. Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója arról beszélt korábban az InfoRádió Aréna című műsorában, hogy május közepére mindenképpen végezni szeretnének a beruházással.

„A legjobb tudásom szerint kész lesz időben, 2017. május közepére be kell hogy fejeződjön. Nemcsak azért, mert ez a beruházás nagymértékben kapcsolódik a vizes világbajnoksághoz más területeken is kapcsolódó infrastrukturális beruházásokhoz, hanem azért is, mert nem szeretnénk indokolatlanul sokáig az utasokat és akadályozni a közlekedést.”

A Róbert Károly körút felújítása 2016. szeptember 17-én kezdődött. Új aszfaltréteget fektetnek le, ahol szükséges, a teljes pályaszerkezet cseréjét is elvégzik. A Népfürdő utcai és az Esztergomi úti közúti hidakat felújítják, ahogy a Róbert Károly körút Lehel úti csomópont villamosvágányát is. Az átkelőhelyeket akadálymentessé teszik, új lesz a közvilágítás és kerékpárút épül a Róbert Károly körút déli oldalán.

A BKK jelezte, a korábbi rekonstrukció alatt, négy évvel ezelőtt, az 1-es villamos felújításakor az útpályán nem dolgoztak

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Az orosz eliten belüli harcokról is szól Putyin mostani minisztercseréje

Oroszországban, ha egy közszereplő ellen büntetőeljárás indul vagy elítélnek, két dolog szokott igaz lenni: az adott személy ellenzi Vlagyimir Putyin uralmát vagy az ukrajnai „különleges katonai műveletet”, illetve nem számít magas rangú tisztviselőnek. Az állítólag kenőpénzt elfogadó Timur Ivanov védelmi miniszterhelyettes áprilisi letartóztatása baljóslatúan nem a fenti szabályt követte. Rávilágít továbbá az oroszországi befolyásos csoportok közötti feszültségek elmélyülésére, miközben a zsarnok részéről nem látszanak a koherens vezetés jelei.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×