eur:
395.76
usd:
372.46
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Katasztrófavédelmi mesterszak indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

Katasztrófavédelmi mesterszak indul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE) - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden a honlapján.

Megtörtént az NKE által idén júniusban benyújtott, az alapképzésre épített katasztrófavédelmi mesterszak akkreditációja - tájékoztatott az OKF.

A katasztrófavédelmi mesterképzés az alapképzés szakirányait integrálja, a tananyagban a vezetői képességekkel kapcsolatos kompetenciák dominálnak.

Az Oktatási Hivatal regisztrációját követően az új szak meg is jelenhet az idei felvételi tájékoztatóban. Mindennek nyomán az egyetem a kifutó védelmi igazgatási mesterszak helyett a 2016/2017-es tanévtől kezdve már az új katasztrófavédelmi mesterszakot hirdeti meg - közölte az OKF.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 05:00
×
×
×
×