eur:
395.08
usd:
371.03
bux:
65100.46
2024. április 19. péntek Emma

Újabb lufi a technológiai iparban? - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy az alapvető jogok biztosa szerint hiányos az elektronikus felvételi rendszer jogszabályi háttere. A Népszabadság arra keresi a választ, hogy a tavalyi választásokon jól vizsgázó közvélemény-kutatók miért nem jelezték előre a veszprémi időközi voksolás eredményét.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy az alapvető jogok biztosa szerint hiányos az elektronikus felvételi rendszer jogszabályi háttere. Székely László megállapította, hogy a felvételizők egy része azért nem került be a kiszemelt egyetemre vagy főiskolára, mert nem kapott hiánypótlási felhívást, ezért nem tudta kijavítani az internetes jelentkezéskor elkövetett hibákat.

A Népszabadság arra keresi a választ, hogy a tavalyi választásokon jól vizsgázó közvélemény-kutatók miért nem jelezték előre a veszprémi időközi voksolás eredményét. A magyarázat szerint Kész Zoltán ellenzéki jelölt csupán az utolsó három hétben fordította meg a verseny állását.

Az Index azt állítja, hogy az Értéktár-programot vezető Gerhardt Ferenc jegybanki alelnök az internetről értesült a Munkácsy-trilógia tavaly elszállított darabjának megvásárlásáról. Balog Zoltán miniszter, Kósa Lajos országgyűlési képviselő és Papp László debreceni polgármester tegnap jelentette be, hogy a kormány megveszi a Krisztus Pilátus előtt című festményt.

A napi.hu szerint betarthatatlan az új athéni kormány megállapodása a hitelezőivel. A kérdés csak az, hogy napok, hetek vagy hónapok alatt robban az újabb pénzügyi bomba - olvasható a portálon.

A Portfolio azt írja, hogy sokan találgatják: újabb lufit fújnak-e a befektetők a technológia szektorban? Az ágazat részvényeit tartalmazó indexek ugyanis közel járnak a 2000-es évek elejének szintjéhez. Akkor több száz céget és sok millió befektetőt temetett maga alá az árfolyamok zuhanása.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×