INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Hamis számlákkal igazoltak egy 180 milliós pályázati támogatást

InfoRádió / MTI
Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt négy vádlottat összesen több mint 12 év börtönre ítélt nem jogerősen a Kaposvári Törvényszék - közölte a törvényszék szóvivője pénteken az MTI-vel.

Vadócz Attila tájékoztatása szerint a vádlottak egy berzencei vállalkozás nevében 2012-ben munkahelyteremtő beruházásra benyújtott pályázaton 180 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el a Nemzetgazdasági Minisztériumtól faipari gépek vásárlására, valamint 79 dolgozó ez év január közepéig tartó folyamatos foglalkoztatására.

A vádlottak a pályázatban vállaltak teljesítésének igazolásaként hamis árajánlatot, megrendelő lapot, adásvételi szerződéseket és számlákat készítettek, nyújtottak be.

A bíróság az elsőrendű vádlottat három év tíz hónap, a másodrendűt két év nyolc hónap, a harmadrendűt négy év három hónap, a negyedrendűt - három évre felfüggesztve - másfél év börtönre ítélte.

A határozat ellen a vádhatóság képviselője súlyosbításért, a védők és védenceik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. Az ügyben a Pécsi Ítélőtábla hoz jogerős ítéletet.

A címlapról ajánljuk