INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Fidesz: stabil lábakon a gazdaság

InfoRádió / MTI
Stabil lábakon áll, bővül a magyar gazdaság - kommentálta Tuzson Bence, a Fidesz-frakció szóvivője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss adatait csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

A KSH tájékoztatása szerint tavaly összesen 5216 milliárd forintot költöttek beruházásra Magyarországon, összehasonlító áron 14 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, a nemzetgazdasági ágak többségében nőttek a beruházások. A statisztikai hivatal azt is közölte, hogy a kiskereskedelmi forgalom 5,6 százalékkal nőtt tavaly decemberben a naptárhatástól megtisztított adatok szerint, míg 2014 egészében 5,2 százalékkal haladta meg a forgalom volumene az előző évit.

Tuzson Bence tájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy a beruházási adatok 17 éves csúcson vannak, egyben külön örömtelinek nevezte, hogy a nemzetgazdasági ágazatok többségében megindult a beruházások növekedése. Ezek közül kiemelte az építőipart, a szállítás és raktározás területét, valamint az egészségügyet.

A Fidesz frakciószóvivője fontosnak nevezte, hogy a beruházások a kis- és középvállalkozások területén is nőjenek.

Arra is rámutatott, hogy a beruházások növekedésével együtt jár a munkahelyek számának emelkedése és a gazdaság bővülése.

A kiskereskedelmi forgalom számaira reagálva Tuzson Bence azt mondta: a családi adókedvezménnyel és a rezsicsökkentéssel a családoknál maradó több százmilliárd forint jelentősen hozzájárult a kiskereskedelmi forgalom növekedéséhez.

A szóvivő megjegyezte, hogy a bankok elszámoltatásával további ezermilliárd forint kerül majd vissza a családokhoz.

A címlapról ajánljuk