eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kezdődik a lomtalanítási szezon Budapesten

Az FKF Nonprofit Zrt. február 28-án - elsőként az V. kerületben - megkezdi az idei lomtalanítást.

Arra kérik a lakosságot, hogy tartsák be a tájékoztató anyagban leírtakat, és csak a megjelölt időpontban helyezzék ki lomjaikat - olvasható a Budapesti Városigazgatóság Holding Zrt. közleményében.

A társaság évek óta jó kapcsolatot tart fent a hatóságokkal, a rendőréggel és a közterület-felügyeletekkel, ezért a lomok kihelyezési időpontjának betartását idén is fokozottan ellenőrzik.

A lomtalanítási időpontokat a kerületi önkormányzatokkal egyeztetve alakították ki, és figyelembe vették a nemzeti és vallási ünnepeket is, amikor a szolgáltatás szünetel.

Budapest kerületeit körzetekre osztották, amellyel biztosítható, hogy a lomokat koncentráltan szállíthassák el, rövidebb ideig okozva kellemetlenséget a lakóknak, nehézséget a gyalogosoknak és a gépkocsival közlekedőknek.

Az FKF Nonprofit Zrt. Budapest mintegy 830.000 háztartását a lomtalanítást 7-10 nappal megelőzően hivatalos levélben tájékoztatja a lomok kihelyezésének időpontjáról. Hírlevelet is csatolnak, amely általános információkat tartalmaz. Célja a lomtalanítás lebonyolításának megismertetése, továbbá az, hogy a lakosok választ kaphassanak a leggyakrabban felmerülő kérdésekre is:
- mit lehet kikészíteni és mit nem,
- hová és hogyan helyezzék ki a feleslegessé vált használati tárgyakat,
- milyen módon lehet a jelzettől eltérő időpontban vagy sürgősen elszállíttatni a lomot stb.

A kerületi lomtalanítási időpontok folyamatosan bővülő listája megtalálható a www.fkf.hu címen.

A háztartásokban keletkező, szakszerű ártalmatlanítást igénylő anyagok leadására idén is minden körzetben az elszállítás napján gyűjtőpontot üzemeltetnek, ahol leadhatók lesznek a festékek, oldószerek, akkumulátorok, elektronikai hulladékok stb.

Az elszállítást követően elvégzik az érintett körzet alapos takarítását.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×