eur:
393.42
usd:
367.9
bux:
65933.27
2024. április 24. szerda György

Nézőpont: a kétharmad közelében a Fidesz-KDNP

Csaknem kétharmados többséget szereznének a kormánypártok egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson - derül ki a Nézőpont Intézet legutóbbi közvélemény-kutatására épülő mandátumbecslésből, amelyet a szervezet hétfőn juttatott el az MTI-hez.

A mandátumbecslést a február 4-én publikált közvélemény-kutatása alapján készítette a Nézőpont Intézet, és a potenciális pártpreferencia-adatokat vették alapul.

Felidézték, hogy a január 24. és 26. között, ezer ember megkérdezésével készült reprezentatív felmérésük szerint a Fidesz-KDNP 40, az MSZP 12, a DK 6, az Együtt 4, az LMP 8, a Jobbik pedig 27 százalékos potenciális táborral rendelkezett.

Erre építve a Fidesz-KDNP 123 mandátumot szerezne - vagyis a parlamenti helyek közel kétharmadát -, ami továbbra is stabil, erős többséget biztosítana a kormánypárti szövetségnek. Egy most vasárnap esedékes parlamenti választáson a Jobbik 38 helyet szerezne, az MSZP, a DK, valamint az Együtt közösen 29 helyet, az LMP pedig 9 mandátumra számíthatna - olvasható a Nézőpont Intézet közleményében.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Felszúrt a forint

Felszúrt a forint

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×