eur:
387.73
usd:
357.75
bux:
68180.99
2024. május 17. péntek Paszkál

Megint nem lehet közlekedni futóversenyek miatt

Vasárnap fél 11-től várhatóan 13 óráig tartják a Budapest Futófesztivál, NATO Futás és a Jubileumi XX. Történelmi Váltófutás nevű rendezvényeket, ezért a közúti forgalomkorlátozások mellett több tömegközlekedési járat útvonalának módosítására is számítani kell - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

A Történelmi Váltófutás rajtja 10:30-kor és 10:40-kor indul a Vérmező - Attila út - Alagút utca - Váralja utca - Szarvas tér - Apród utca - Ybl Miklós tér - Lánchíd utca - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi István tér - József Attila utca - Andrássy út - Hősök tere útvonalon.

A NATO Partnerségi Futófesztivál rajtja 11 órakor lesz, útvonala a következőképpen alakul: Vérmező - Attila út - Alagút utca - Váralja utca - Szarvas tér - Apród utca - Ybl Miklós tér - Lánchíd utca - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi István tér - József Attila utca - Andrássy út - Hősök tere - Kós Károly sétány - Hermina út - Zichy Mihály út - Olof Palme sétány - Városligeti körút - 56-os hősök tere - Dvoøák sétány - Olof Palme sétány - Városligeti Műjégpálya.

A városligeti futóverseny (NATO futás) 12:15 órakor rajtol a Műjégpálya elől az Olof Palme sétány - Hősök tere - Kós Károly sétány - Városligeti körút - Pál László sétány - Olof Palme sétány - Városligeti körút - Felvonulási út - Dvorák sétány - Olof Palme sétány - Műcsarnok mögötti út - 56-osok tere útvonalon.

A Duatlon Fesztivál miatt vasárnap 9:30 és 14:30 között a Budai alsó rakpart teljesen le lesz zárva a Margit hídtól északra eső szakaszon egészen a Mozaik utcáig. Ez a rendezvény a tömegközlekedés járatait nem érinti, de közúti forgalom korlátozásával együtt jár.

Lezárják vasárnap 6:00-11:30 között az Attila utat a Mikó utcától a Krisztina körútig, 9:30-13:00 között az Olof Palme sétányt a Hősök tere és a Zichy Mihály út között, 9:30-14:30 között a Budai alsó rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között, 10:30-11:20 között a Lánchídon lesz forgalomkorlátozás.

A fenti útvonalakon a futók elhaladása idejére további forgalomkorlátozások is előfordulhatnak. Az autóval közlekedőknek javasoljuk, hogy a Margit hídtól délre a Budai alsó rakpartot vagy a Margit körút - Krisztina körút útvonalat használják; a Margit hídtól északra pedig az Árpád fejedelem útján kerülhetik el a lezárt útszakaszokat.

Változik az 5-ös, a 16-os, a 105-ös. a 86-os autóbusz, valamint a 70-es, a 75-ös és a 79-es troli útvonala is.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×