eur:
387.91
usd:
357.78
bux:
68176.13
2024. május 17. péntek Paszkál

Lengyel Szilvia lesz az LMP új képviselője

Az LMP hivatalosan is Lengyel Szilviát, az országos választmány korábbi tagját jelölte parlamenti képviselőnek a távozó Kukorelly Endre helyére - mondta Jávor Benedek frakcióvezető . A párt számításai szerint a politikus mandátumigazolása maximum két-három hetet vehet igénybe.

Jávor Benedek közölte, Kukorelly Endre hétfői lemondását követően hivatalosan jelezték az Országos Választási Bizottságnál (OVB), hogy a távozó politikus listán szerzett helyére Lengyel Szilviát jelölik. Elmondása szerint a mandátumigazolási eljárás ezzel elindult, de azt nem tudják, hogy pontosan mikor zárul le, ez ugyanis az OVB-től függ.

Az LMP abban bízik, hogy az OVB két, legkésőbb három héten belül meghozza döntését, amely után az új képviselő leteheti esküjét és megkezdheti munkáját.

Kukorelly Endre hétfőn mondott le hivatalosan parlamenti mandátumáról, a képviselő eljuttatta erről szóló levelét az Országgyűlés elnökének titkárságára - közölte az MTI érdeklődésére Heltai László, az LMP választmányi szóvivője

A lemondás előzménye, hogy a párt Pest megyei kongresszusán augusztusban Lengyel Szilvia már megnyert egy bizalmi szavazást a megyei listáról a parlamentbe bekerült Kukorelly Endrével szemben. Ezt követően szeptember 5-én a választmány egy többórás ülésen hallgatta meg a képviselőt, majd szavazott arról, szeretnék-e, ha a politikus folytatná a parlamenti munkáját. Miután hatan voksoltak mellette és hatan ellene, Kukorelly Endre jelezte, hogy le fog mondani a mandátumáról. A testület ezt a bejelentést egyhangúlag elfogadta.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×