eur:
387.81
usd:
357.66
bux:
68390.95
2024. május 17. péntek Paszkál

Hétvégi időjárás: kettészakad az ország

Délen meleg, északon hűvös - ez lesz a jellemző a hétvége időjárásra. Október elején is maradhat a változékonyság: kellemesen meleg, de záporokra, zivatarokra kell számítani.

Szombaton a déli megyékben egy napra újra nyárias magasságokba, helyenként 28-30 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet, miközben északon felhősebb, kissé hűvösebb marad az idő - közölte az Időkép.

Kezdetben változóan felhős idő valószínű néhány órás napsütéssel, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől megvastagszik a felhőzet. Eleinte néhol, majd északon, északnyugaton fordulhat elő kisebb eső, zápor. Napközben időnként megélénkül a déli szél. Éjszaka többnyire mérsékelt marad a légmozgás. Délen helyenként köd képződik - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Vasárnapra itt az újabb gyenge hidegfront, mely megosztja majd hazánkon belül az időjárást: északnyugaton, nyugaton hűvös, felhős, szeles időre készülhetünk, elsősorban a nap első felében alakulhat ki majd kisebb eső, zápor. Ezzel szemben a déli és keleti tájakon marad a nyári meleg, Békés, Csongrád megyében akár 30 fokkal is búcsúzhat a szeptember.

Október első két napján is maradhat időjárásunk változékony jellege, a vasárnap érkező és térségünk fölött veszteglő gyenge front hatására több helyen kialakulhatnak majd záporok, elsősorban az ország délkeleti felén zivatarok. Kellemesen meleg marad viszont az idő, általánosságban 25 fok körüli csúcshőmérséklet lesz jellemző.

Címlapról ajánljuk
Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet
Lélektan

Németh Erzsébet: egy beteg társadalom következménye a politikai merénylet

Ilyen merényletet csak mentálisan sérült emberek követnek el, de "táptalajként” mindenképpen kell alá egy egészségtelenül működő, megosztott "platformtársadalom”, amelyben a gyűlölködés elfogadottá vált – mondta az InfoRádió által megkérdezett szociálpszichológus.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×