eur:
387.83
usd:
357.67
bux:
68266.3
2024. május 17. péntek Paszkál

A kormány növelné az aktívan sportolók számát

A kis sportegyesületek nélkül nincsenek olimpiai bajnokok - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a a Budafoki Munkás Testedző Egyesület centenáriumi rendezvényén.

A kormány célja, hogy a következő években jelentősen növelje az aktívan sportolók számát Magyarországon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Budafoki Munkás Testedző Egyesület alapításának 100. évfordulóján tartott ünnepségen. A kormányfő közölte: a kormány célja, hogy a társadalom tagjai rendszeresebben sportoljanak, és öt éven belül a mostani 9 százalékról 20-ra, tíz éven belül pedig 30-35 százalékra emeljék az aktív sportmozgást végző lakosok számát. Fontos lépés volt a mindennapos testnevelés bevezetése - tette hozzá.

Orbán Viktor felhívta a figyelmet arra a statisztikára, amely szerint Magyarország az Európai Unión belül a négy legkevesebbet sportoló nemzetek között van. Azt mondta, ezen változtatni kell, és az olyan kis sportegyesületek, mint a BMTE lehetnek a kormány legfőbb szövetségesei ebben. A kormányfő hangsúlyozta, fontosak a kis egyesületek, mert ezek nélkül nem létezhet a profi sport sem.

A miniszterelnök kiemelte, miközben az Európai Unió válságáról szólnak a hírek, Magyarországon tisztességesen elismerik az olimpikonokat, sportlétesítményeket építenek, és sportot támogató új adórendszert vezetnek be. Hozzátette, az új társasági adónak köszönhetően éves szinten több tízmilliárd forint áramlik a legnépszerűbb amatőr- és
utánpótlás csapatsportokba.

A kormányfő elmondta, még idén ősszel megszületik az öt látványsportágon kívüli sportok támogatásának rendszere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Keményen bírálta a magyar kormányt a Republikánus Párt vezetője

Erősen bírálta Magyarországot Mitch McConnell, a szenátus republikánus vezetője a felső házban tartott beszédében. A prominens amerikai jobboldali vezető aggodalmát fejezte ki Kína növekvő befolyása miatt a NATO-ban, amelyet Magyarországon keresztül érvényesít. Ezzel egyidőben bírálta a Demokrata Pártot is, amely szerinte nem elég pragmatikus a szövetségesekkel folytatott diplomáciai tárgyalásokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×