INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Századvég: stabil a Fidesz előnye

Infostart / InfoRádió
A Századvég augusztus végén készített közvélemény-kutatásának tanúsága szerint a politikai erőtérben a nyár utolsó hónapja folyamán sem tapasztalhattunk szignifikáns változásokat, a kormánypártok stabilan őrzik vezető pozíciójukat.

2012. augusztus végén a választókorúak 46 százaléka nyilatkozott úgy, hogy biztosan részt venne egy most vasárnap tartandó parlamenti voksoláson, azaz a választási aktivitás az elmúlt hónaphoz képest stagnál - derül ki a Századvég kutatásából.

A pártszimpátiájukban bizonytalanok aránya júliushoz képest nem változott, a megkérdezettek 43 százaléka tartozik ebbe a körbe.

Augusztus végén a pártok erőviszonyai nem mutatnak jelentős változást. A Fidesz támogatottsága a teljes népesség körében 24 százalék, az MSZP ebben a közegben 14 százalékon áll. Az LMP támogatottsága 6 százalék, a Jobbiké 10 százalék. A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció támogatottsága 1 százalék.

A biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz jelenleg 40 százalékon, a szocialisták 26 százalékon állnak. A választásukban biztos szavazók 20 százaléka adná voksát a Jobbikra, 8 százalékuk pedig az LMP-t juttatná a parlamentbe. A Demokratikus Koalíció ebben a dimenzióban 3 százalékon áll, azaz egy most vasárnap tartandó választáson nem érné el a parlamentbe jutási küszöböt.

A címlapról ajánljuk