eur:
393.98
usd:
364.87
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Garázdasággal gyanúsítják a szegedi közgyűlés egyik bizottsági elnökét

Vádemelési javaslattal továbbította a Szegedi Városi Ügyészségnek a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság azt az ügyet, amelyben Keresztúri Farkas Csabát, a szegedi közgyűlés jogi, ügyrendi és közbiztonsági bizottságának jobbikos elnökét nyilvános rendezvényen elkövetett garázdasággal gyanúsítják.

Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a 2011. november 25-én, Szegeden a Tanulmányi és Információs Központban megtartott rendezvényen történt rendbontással kapcsolatos nyomozásra az Országos Rendőr-főkapitányság jelölte ki a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályát. Csoportos garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt két férfit hallgattak ki gyanúsítottként, egy harmadik férfi ellen pedig nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság miatt indult eljárás.

A nyomozást befejezték, az iratokat vádemelési javaslattal továbbították a Szegedi Városi Ügyészségre.

Az esettel kapcsolatban a hír24 portál korábban azt írta, hogy a jobbikos képviselő egy testvérpárral került összetűzésbe a jogászbálon. Õk a húgukat védelmezték, akihez elmondásuk szerint Keresztúri Farkas Csaba "tolakodóan közeledett", és követte a női vécébe. Az egyik fiútestvért torkon is ragadta. A képviselő a Delmagyar.hu hírportálnak az ügyről akkor úgy nyilatkozott, hogy részt vett a rendezvényen, és távozóban egy társaság inzultálta, tehát sértett volt. Elmondta, hogy szó sem volt verekedésről, őt verték meg minden indok nélkül.

Keresztúri Farkas Csaba az MTI megkeresésére pénteken azt mondta: még nem kapott hivatalos értesítést, és az üggyel utána, vélhetően a jövő héten foglalkozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×