INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Szombatra is hat megyére érvényes harmadfokú figyelmeztetés

InfoRádió / MTI
Szombaton is 39 fokos lehet a hőség, az Országos Meteorológiai Szolgálat hat megyére a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adta ki.

A meteorológiai szolgálat a tartós hőség miatt Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyére szombatra is a legmagasabb fokozatú, piros figyelmeztetést adta ki. Ez azt jelenti, hogy ezeken a területeken a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.

Az ország többi területére narancssárga, másodfokú figyelmeztetést adtak ki, ezeken a területeken is 25 Celsius-fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

Az előrejelzés szerint szombaton túlnyomóan derült, napos idő várható, csak kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lehet. A délnyugati, nyugati, a Kisalföldön északnyugatira forduló szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 16 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 33, 39 fok között, északnyugaton 33 fok alatt várható.

Szombatra egy árnyalatnyit mérséklődik a hőség az északi megyékben, ott a középhőmérséklet 25 fok körül alakul, míg a déli országrészben továbbra is 27 fok felett várható a napi átlaghőmérséklet.

Szombat estétől ismét északnyugaton, valamint kis valószínűséggel az északi határvidék közelében fordulhat elő néhol zivatar, amelyet viharos, nagyjából óránkénti 60-75 kilométeres erősségű szél és jégeső kísérhet - tették hozzá.

Az országos tiszti főorvos utasítása értelmében a hőségriasztás vasárnap éjfélig van érvényben.

A címlapról ajánljuk