INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Régi verőemberek és új csecsemők napirend előtt az Országgyűlésben

Infostart / InfoRádió
Régi verőemberekről és új csecsemőkről is szó volt napirend előtt az Országgyűlésben.

Az Országgyűlés mai ülése Balog Zoltán, az emberi erőforrások miniszterének eskütételével kezdődött és a napirend előtti felszólalásokkal folytatódott.

Az LMP-s Szabó Tímea a kormányátalakítást bírálta. A távozó minisztert, Réthelyi Miklóst "jó szándékú, de súlytalan" közszereplőnek minősítette, aki "fehér zászlót lengetve asszisztálta végig" az Orbán-kormány "szegényellenes megszorításait". Balog Zoltán karakteresebb politikus, de ugyanezt folytatja majd - jósolta az ellenzéki politikus. Lázár János leendő miniszterelnökségi államtitkárt és a frakcióvezetőségre készülő Rogán Antalt a legádázabb törvényekért felelős politikai verőembereknek tartja.

Halász János szerint Szabó Tímea zagyvaságokat beszélt. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára válaszában a kormány társadalompolitikai intézkedéseit méltatta.

A kereszténydemokrata Pálffy István arra hívta fel a figyelmet, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint idén januárban és februárban 3,3 százalékkal nőtt a születések száma az előző év hasonló időszakához képest. A KDNP-s politikus ezt a kormány adópolitikai intézkedéseinek tudja be. Halász János államtitkár egyetértett vele.

A szocialista Tóbiás József az egri, a szigetszentmiklósi és a szentendrei botrányok kapcsán a Fidesz elitista világáról beszélt. Az ellenzéki politikus szerint ezek az ügyek bizonyítják, hogy a kormánypárti politikusok visszaélnek a hatalmukkal. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint a Fidesz világa a munkáról szól, az említett ügyeket pedig az illetékesek helyben rendezik.

A Jobbik elnök-frakcióvezetője a ciklus félidejéhez érkezve a kormány munkáját értékelte. Vona Gábor szerint a Fidesznek és a KDNP-nek az a célja, hogy bebetonozza a hatalmát, a kormányzásra, az elmúlt húsz év befejezésére tehát nem marad ideje. Rétvári Bence államtitkár szerint nem alkottak olyan jogszabályt, amely megakadályozhatná a kormányváltást.

A fideszes Tiffan Zsolt és a neki válaszoló Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter az ökoturizmus fellendülését és az ormánsági táj helyreállítását szolgáló ős-Dráva programról beszélt, amely idén 420 embernek biztosít munkát.

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk