INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Vitézy: Több feltételnek kell teljesülnie az egységes taxitarifához

InfoRádió / MTI
Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója szerint több feltételnek kell egyszerre teljesülnie ahhoz, hogy bevezethető legyen a budapesti a taxiszolgáltatásban az egységes tarifarendszer.

A BKK vezetője ezt arra reagálva közölte kedden az MTI-vel, hogy a Napi Gazdaság azt írta Metál Zoltánra, az Országos Taxis Szövetség elnökére hivatkozva: a főváros csütörtökön ismerteti a taxis érdekképviseletek vezetőivel az ágazattal kapcsolatos stratégiát. Információik szerint a szakma a mostani nappali maximumon rögzített kilométerdíjat kívánja elérni, a szigorúbb ellenőrzésektől és feltételektől pedig a piac tisztulását várják.

Vitézy Dávid azt mondta, ahhoz, hogy az egységes árakat be lehessen vezetni, először Budapestnek törvényben kell megadni a jogot arra, hogy rendeletet alkothasson a taxiközlekedés szabályozására, az autók életkorára, környezetvédelmi besorolására, méretére, formatervére vonatkozóan.

Ezt követően a fővárosnak olyan új szabályozást kell elfogadnia, amelyben szigorítják a budapesti taxikkal szembeni műszaki (jármű életkor és méret), környezetvédelmi elvárásokat, egyúttal egységes arculatot adnak a taxiknak. Ennek teljes körű bevezetése több évet vesz igénybe - tette hozzá.A címlapról ajánljuk