eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Zacher: Pofátlanul zajlik a drogok internetes kereskedelme

Január 1-jétől kilenc drog kerül fel a tiltott szerek listájára. Zacher Gábor toxikológus jelentős előrelépésnek nevezte a törvénymódosítást.

Újabb dizájner drogok kaptak helyet a tiltólistán. Zacher Gábor emlékeztetett arra, hogy tavaly a mefedron, azaz a kati nevű, igen gyakran használt szer lett illegális, de egymás után jelentek meg az internetes piacon a különféle pszichoaktív szerek, köztük az úgynevezett műfüvek: azok a szintetikus cannabinoidok, amelyek a marihuána hatóanyagához hasonlóak, csak esetenként sokkal ütősebbek lehetnek

A toxikológus szerint az országgyűlés döntése nem várathatott magára.

A törvény önmagában senkit nem óv meg a szerfogyasztástól, de az internetes kereskedelem ezekkel a szerekkel az utóbbi időben pofátlanul zajlott, ezért muszáj volt Magyarországnak is ez ügyben lépni - hangsúlyozta a szakember, aki kiemelte azt is: nem arról szól a szabályozás, hogy az alkalmi felhasználó börtönbe kerüljön.

Talán többen gondolják meg a szerhasználatot, ha interneten nem, csak a helyszínen vehetik meg - magyarázta.

Zacher Gábor jelezte, hogy márciustól a most betiltott dizájner drogok módosított változatait sem lehet majd legálisan forgalmazni.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×