eur:
388.61
usd:
361.01
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Fellegi Tamás mától lesz tárca nélküli miniszter

Fellegi Tamás december 15-i hatállyal tölti be a tárca nélküli miniszter posztot - derült ki a gazdasági és informatikai bizottság, valamint a számvevőszéki és költségvetési bizottság együttes ülésén csütörtökön.

A távozó nemzeti fejlesztési miniszter az új poszt jelöltjeként a bizottságok ülésén azt mondta: a kormány arról döntött, hogy átszervezi a kormányzati munkamegosztást és olyan tárcanélküli miniszteri posztot hoz létre, amely a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval (EU) folytatandó tárgyalásokat vezeti, de feladatai között nemcsak a készülő pénzügyi keretmegállapodás előkészítése szerepel, hanem a külföldi pénzintézetekkel való kapcsolattartás is.

Fellegi Tamás úgy fogalmazott: az IMF-EU-tárgyalások kapcsán a feladata lesz majd a tárgyalások végig vitele, a tárgyalási pozíció előkészítése, a kormányzati feladatok összehangolása, a megállapodás-tervezet kormány elé terjesztése, a végrehajtás ellenőrzése.

Jelezte még, több minisztérium munkáját kell majd összefognia.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

Oroszország nukleáris gyakorlatot tart, több települést elfoglalt az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×