eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Rosszul járnak a számlálóbiztosok, ha az interneten töltjük ki a népszámlálási kérdőívet?

A népszámlálási biztosok több pénzt kapnak akkor, ha valaki nem az interneten tölti ki a kérdőívet. A KSH szóvivője az InfoRádiónak elmondta: számítottak arra, hogy sokan válaszolnak a neten, ezért egy-egy biztosnak nagyobb körzetet adtak, hogy így kompenzálják őket.

A számlálóbiztos az alapján kapja a pénzt, hogy hány helyen tölt ki kérdőívet. Vagyis versenyfutás és ellenérdekeltség van az interneten kitöltők és a házhoz érkező számlálóbiztosok között - ismerte be az InfoRádiónak a KSH szóvivője, aki azonban hozzátette: a mostani népszámlálásra nagyobb körzeteket alakítottak ki, így több cím jut egy számlálóbiztosra. Éppen azért alakították így a rendszert, mert gondoltak arra, hogy egy adott körzetben többen fognak interneten válaszolni.

Virágh Eszter hozzátette: korábban átlagosan száz cím tartozott egy számlálóbiztos körzetébe, most 120.  Az internetes kitöltésnél a kapcsolatfelvételért, vagyis azért, hogy kézbesítette a borítékot, kap díjat, de a válaszadásért már nem - magyarázta a szóvivő.

A számlálóbiztos nem veszi zokon, ha valaki interneten tölti ki a kérdőívet, mert így kevesebb munkával keresi meg a pénzt - fogalmazott a szóvivő, aki elmondta azt is, hogy aki ezt a lehetőséget választja, de segítségre van szüksége a kitöltéskor, annak rendelkezésre állnak háttéranyagok a világhálón, és a Súgó tartalmak is segítségére lehetnek.

Ha valaki egyedül tölti ki a kérdőívet papíron, akkor is kérheti a számlálóbiztos segítségét - emelte ki Virágh Eszter.

Hanganyag: Hegedûs Zsuzsa

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×