eur:
386.07
usd:
354.8
bux:
69094.37
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Biztonságosabbá válhatnak az autópályák

A teljes úthálózatot felülvizsgálta biztonsági szempontból az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A társaság műszaki vezérigazgató-helyettese az InfoRádiónak elmondta: összesen 450 helyen helyeztek ki behajtani tilos táblát, és ezzel is szeretnék megakadályozni, hogy ellentétes irányba hajtsanak fel az autósok a sztrádára.

A teljes úthálózat 190 csomópontját és 130 pihenőhelyét átvizsgálta biztonsági szempontból az Állami Autópálya Kezelő Zrt., és a több helyen is szükség volt beavatkozásra - közölte az InfoRádióval a cég műszaki vezérigazgató-helyettese.

Jákli Zoltán kiemelte: ötven darab sárga hátterű behajtani tilos táblát helyeztek el a rejtett csomópontokon a meglévő jelzések mellé június végéig. A sztrádán a pihenőnek van egy belső úthálózata, amihez csatlakozik egy olyan út, amivel az alsóbbrendű úthálózatot lehet elérni, de ez nem szerencsés állapot - fejtette ki.

A többi csomópontnál és pihenőnél négyszáz behajtani tilos táblát állítanak ki október végéig - hangsúlyozta a vezérigazgató-helyettes. Jákli Zoltán elmondta: a biztonság megerősítésére 20 millió forintot költ a vállalat.

Az összes balesetet ugyanakkor nem lehet megelőzni, mert emberi hiba és figyelmetlenség mindig is lesz - vélekedett.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×